• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" se razigrali protiv Irana

U drugoj utakmici na Istanbul kupu Srbija ubjedljiva protiv Irana - 96:68 (19:15, 30:18, 22:16, 25:20). U nedelju sa Turskom.

 "Orlovi" se razigrali protiv Irana Izvor: MONDO

U drugoj kontrolnoj utakmici u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Turskoj, košarkaška reprezentacija Srbije deklasirala je Iran rezultatom 96:68.

Prvi meč na Istanbul kupu "orlovi" su odigrali u petak i pobijedili Novi Zeland sa 76:71.

Šampion Azije, koga sa klupe vodi Beograđanin Veselin Matić, bio je dostojan rival samo u prvoj četvrtini - 19:14. Već do kraja prvog poluvremena pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Izabranici Dušana Ivkovića uspjeli su da u drugoj četvrtini praktično riješe meč s obzirom da su postigli 30 poena, a protivnik 18. Srbija je do kraja utakmice uspjela još više da uveća svoju prednost.

Najefikasniji u  selekciji  Srbije bili su Aleksandra Rašić sa 16 poena , Miroslav Raduljica sa 14 i Marko Kešelj koji je ubacio 13. Kod protivnika najbolji je bio Bahrami sa 24 poena.

Utakmicu protiv Irana propustilii su Kosta Perović i Stefan Marković. Svi ostali dobili su šansu, a u strijelce se nije upisao samo Miloš Teodosić.

SRBIJA: Tepić 12 (6 sk, 4 as), Milosavljević 5 (5 sk, 4 as), Paunić 1, Bjelica 3, Savanović 9 (7 sk, 4 as), Raduljica 14 (9 sk), Krstić 12 (6 sk), Veličković 7 (4 sk), Mačvan 4 (3 sk, 3 as), Kešelj 13 (5 sk), Teodosić (1 as), Rašić 16.

IRAN: Tađik 5, Amini, Davari, Kamrani 10, Veisi 3, Zandi 6, Sahakian 2, Kazemi, Nabipor, Bahrami 24, Ehadadi 16, Doragi 2


Reprezentacija Irana prije turnira u Istanbulu učestvovala je na Kupu Bora Stanković gdje je u konkurenciji Kine, Australije i Slovenije zauzela posljednje mjesto.

U trećem kolu koje se igra u nedelju protivnik Srbije biće domaćin Turska. Utakmica sa timom Bogdana Tanjevića biće i najozbiljnija provjera za vicešampione Evrope u dosadašnjem toku priprema.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC