• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zadar juri Giričeka

Dok Cedevita i Zagreb sklapaju solidne ekipe za narednu NLB sezonu, a Cibona "krpi" sastav za Evroligu, Zadar kuburi sa finansijama.

 Zadar juri Giričeka Izvor: MONDO

Kao što su srpski timovi imali mnogo više "zvučnih" odlazaka, nego dolazaka u aktuelnom prelaznom roku, tako je i u Hrvatskoj.

I dok su Cibona (Lalić, Pašalić, Delaš), Cedevita (Vukušić, Troha, dvojica Amerikanaca) i Zagreb (Kasun) uspjeli da angažuju ponekog kvalitetnog igrača, Zadar je uspio samo da vrati Jakova Vladovića iz Rusije.

Prvi na njihovoj listi želja trenutno je Gordan Giriček, nekadašnje NBA krilo. Tridesettrogodišnji Giriček je bez angažmana otkako ga je krajem prošle sezone otpustio Fenerbahče Ulker.

"Ne želimo od toga da pravimo galamu. Giriček je na odmoru u okolini Zadra. Popićemo piće, malo popričati i tek onda vidjeti da li iz svega može nešto da se izvuče", rekao je za "Slobodnu Dalmaciju" predsjednik kluba Dino Perović.

S obzirom na Giričekovu formu u posljednjih nekoliko sezona, kao i ozbiljne povrede koje su iza njega, pitanje je da li je Zadranima pametnije da ga angažuju ili uštede novac, kojeg ionako imaju malo.

Popularni Gira tokom 90-ih je "žario i palio" u dresu Cibone, a zatim poslije jedne sezone u CSKA otišao "preko bare". U NBA ligi igrao je za Memfis, Orlando, Jutu, Filadelfiju i Finiks.

Zadar je prethodnih sezona mnogo više želio, nego što je uradio, s obzirom na to da je samo jednom (2008) učestvovao na Fajnal foru NLB lige.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC