• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska lekcija Turcima!

Reprezentacija Srbije osvojila je "Istanbul kup", prvi turnir odigran u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo. Protiv domaćina - 83:70.

 Srpska lekcija Turcima! Izvor: MONDO

Ako su Novi Zeland i posebno Iran bili nedorasli protivnici, poslije treće pobjede na "Istanbul kupu" je očigledno da su vicešampioni Evrope dobro radili u dosadašnjem toku priprema.

Što se tiče Dušana Ivkovića i njegovih izabranika, Mundobasket u Turskoj bi mogao da počne za četiri-pet dana, a ne 28. avgusta, kako je predviđeno.

U meču koji je praktično bio finale turnira, igranog po bod-sistemu, Srbija je u dvorani Sinan Erdem potpuno nadigrala selekciju domaćina SP - 83:70 (27:22, 22:14, 14:22, 20:12).

Ivković je drugi dan zaredom odmarao Stefana Markovića, pored kojeg u igru nije ulazio ni Milan Mačvan.

Turci su zahvaljujući perfektnom šutu za trojku brzo otišli na "plus sedam" (13:6, 15:8), ali su "orlovi" koševima poslije izrađenih akcija - kako iz reketa, tako i sa spoljnih pozicija - napravili seriju od 16:3 i već u osmom minutu imali lijepu prednost - 24:18.

Od tog trenutka se vođstvo više nije vraćalo na stranu ekipe Bogdana Tanjevića. Kod Srbije su se u glavnim ulogama smjenjivali Savanović, Kešelj (odličan u prvom poluvremenu), Perović...

Miloš Teodosić i Nenad Krstić pokazali su se kao pravi lideri, a dobre minute na poziciji plejmejkera ostvario je i Milenko Tepić.

Kada god bi domaćin zaprijetio, "orlovi" su imali odgovor.

Poluvrijeme su završili trojkom Veličkovića, pošto je riješen problem sa udvajanjem igrača na niskom postu, a onda je dvije sekunde prije kraja "bombu" pogodio i Teodosić i to sa osam metara - 49:36.

Treća četvrtina donijela je pad koncentracije kod srpskog  tima, što su Turci iskoristili da, pomalo neprimjetno, smanje na samo 58:57 u 29. minutu. I onda, već viđeno.

Krstić pogađa dva slobodna bacanja, pa koš uz faul dvije sekunde prije kraja četvrtine, poslije dodavanja Tepića - 63:58 na početku posljednje dionice. Uslijedili su koš Savanovića i trojka Tepića, pa je to za nešto više od jednog minuta bila prelomna serija od 10:1.

Sredinom posljednje dionice, Kešelj je zakucao poslije prodora uz baznu liniju, a Teodosić prekinuo seriju promašaja na obe strane, trojkom za 75:61 u 37. minutu. Poenima poslije ofanzivnog skoka, pa kontrom Gonluma, domaćin je poručio da nije gotovo (77:68), ali su nove trojke ubacili Teodosić i konačno Ivan Paunić!

Poslije dalekometne paljbe 4/16 protiv Novog Zelanda, na utakmici protiv mnogo boljeg tima, Ivkovićevi puleni su se popravili na 10/20.

Prije odlaska na turnir u Mariboru, Srbija i Turska će u Istanbulu odigrati još jedan meč, ovog puta "iza zatvorenih vrata".

TURSKA: Akjol, Guler 2, Onan 8, Iljasova 12, Erden 2, Tunčeri 2, Savaš 6, Gonlum 12, Ašik 6, Turkoglu 14, Baker, Ozer 6.

SRBIJA: Tepić 3 (4as), Milosavljević, Paunić 5, Bjelica, Savanović 13 (4sk), Raduljica, Krstić 19 (7sk, 5as), Perović 8, Veličković 6, Kešelj 13, Teodosić 16, Rašić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC