• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šamar FIBA i savezu: Đorđevićev Virtus izabrao Evrokup!

Autor mondo.rs

Osvajač FIBA Lige šampiona sljedeće sezone, uprkos obećanju, neće igrati u tom takmičenju. Ta odluka kalja ugled Italije, smatra predsjednik nacionalnog košarkaškog saveza

 Iznenađenje - Virtus igra Evrokup Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Virtus iz Bolonje, koji sa klupe predvodi selektor Srbije Aleksandar Đorđević, odlučio je da sljedeće sezone nastupa u Evrokupu.

Ta odluka predstavlja veliko iznenađenje, ali je i digla veliku prašinu u Italiji, budući da su čelnici Virtusa poslije osvajanja trofeja FIBA Lige šampiona dali obećanje da će nastupati u tom takmičenju i u sezoni 2019/2020.

''Razočaran sam i tužan. Virtus je poništavanjem ugovora da nastupi u Ligi šampiona ošamario i FIBA i Košarkašku federaciju Italije. Tim iz Bolonje se prije godinu dana vratio u elitno društvo na našu inicijativu. Uspjeh u Ligi šampiona unovčili su nagradom od milion dolara, a sada žele da pređu za drugi sto, uprkos potpisanom ugovoru i da bace ljagu na naš savez", rekao je ljutito za "Gazetu delo sport" predsjednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petrući.

On je dodao da će zbog poteza Virtusa morati da napravi radikalan potez.

"Zaokret Virtusa stavlja naš savez u veoma neprijatan položaj, zbog čega ću već sljedeće sedmice sazvati vanrednu sjednicu kako bi se razmotrilo povlačenje kandidature za domaćina grupe sljedećeg Eurobasketa", dodao je Petrući.

Italijanskom košarkaškom savezu ruke su praktično "vezane".

"Mi ne možemo ništa da preduzmemo protiv incidentnih poteza klubova. I neću ništa pitati Virtus, jer su oni ti koji se pitaju. Ali bi FIBA trebalo da razmisli kako da zaštiti sebe", napomenuo je predsjednik Košarkaškog saveza Italije.

Virtus je osvojio trofej FIBA Lige šampiona početkom maja, pošto je na završnom turniru u Antverpenu u finalu savladao Tenerife (73:61).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC