• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marjanović: Hoćemo polufinale, pa šta bude!

Autor mondo.rs

"Želimo da stignemo do polufinala i ''pobijemo'' se za finale, pa i šansu da osvojimo zlato", rekao je Marjanović.

 Marjanovic-Hocemo-u-polufinale-Mundobasket-2019 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Boban Marjanović jedan je od 34 igrača sa spiska selektora Aleksandra Đorđevića za početak priprema za Svjetsko prvenstvo.

Borba za mjesto među 12 putnika u Kinu počinje uskoro, a imena koja se nalaze na preliminarnom Đorđevićevom spisku upućuju na to da će borba na treninzima biti žestoka, baš kao i igra "orlova" kada turnir konačno počne.

Ne samo navijači u našoj zemlji, već i oni iz Evrope i svijeta, s pravom vide Srbiju kao jednog od kandidata za finale. Bobi tokom intervjua za sajt FIBA nije bježao od ove vrste pritiska, naprotiv.

"Želimo da stignemo do polufinala i 'pobijemo' se za finale, pa i šansu da osvojimo zlato", rekao je Marjanović, kojem je očigledno prijao februarski trejd iz Los Anđeles Klipersa u Filadelfiju Seventisiksers jer je u drugom dijelu NBA sezone imao konkretniju ulogu i važnije minute u igri.

"Otputovaćemo na Svjetsko prvenstvo sa velikim ambicijama, idemo u Kinu sa ciljem da još jednom podsjetimo sve da je Srbija jedna od najboljih timova na svijetu. Nadam se da ćemo svi biti potpuno zdravi i spremni. Svi su uzbuđeni zbog mogućnosti koja je pred nama ovog ljeta", dodao je srpski gorostas.

"Orlovi" otvaraju Mundobasket 31. avgusta.

"Grupa je odlična, biće zanimljivo nadmetati se sa timovima o kojima ne znamo toliko mnogo. Italiju poznajemo i jasno nam je o kakvom se takmičarskoj ekipi radi, ali iskreno u ovom trenutku ne znamo dovoljno o Angoli i Filipinima", rekao je Marjanović (30).

On je poslednji put nastupao za nacionalni tim tokom Eurobasketa 2017 i na putu ka srebrnoj medalji bilježio prosječno 12,4 poena, 4,8 skokova i 1,4 asistenciju uz 56,2 odsto u šutu iz igre.

"Neophodno je da odigramo isto u svakoj utakmici prve runde da bismo pobijedili, a potom da ostanemo fokusirani i nastupimo sa jednakim intenzitetom protiv svakog sljedećeg protivnika. Ne smijemo ni da pomislimo da smo sigurni učesnici druge runde. Neophodno je da igramo sa istom energijom protiv svakog rivala, na ovakvim turnirima moguća su svakakva iznenađenja, a mi nećemo željeti da budemo jedno od njih, bar ne u negativnom kontekstu", prokomentarisao je.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC