• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović za MONDO: Ne jurim Duleta

Novi trener košarkaša Partizana mt:s u intervjuu za MONDO kaže da se ne opterećuje da dostigne slavu i popularnost prethodnika, Duška Vujoševića.

 Jovanović za MONDO: Ne jurim Duleta Izvor: MONDO

Vlada Jovanović je od 2006. godine sa prvim timom košarkaša Partizana. Osvojio je pet titula prvaka države, četiri titule prvaka NLB lige i tri Kupa Radivoja Koraća.

U ponedeljak su počele pripreme crno-bIJelih za novu sezonu u kojoj ih očekuje odbrana triple krune, a 37-godišnjeg Čačanina očekuje i dodatni izazov da nastavi tamo gdJe je stao njegov košarkaški guru Duško Vujošević.

Jovanović je u razgovoru za MONDO rekao da se trenutno ne opterećuje time da odmah mora da bude kao selektor Crne Gore koji je sa Partizanom deset puta bio šampion države.

"Ako se opteretim sa tim da postanem ikona navijača Partizana ili da budem kao Duško Vujošević mislim da je to unaprIJed propao posao i neću sebi da stavljam takav vid opterećenja. Jer Duško Vujošević je trenutno jedan od pet najkvalitetnijih evropskih trenera", ispričao je Vlada Jovanović i dodao:

"Juriti njega u ovom trenutku je skoro utopija. Normalno, ja ću pokušati da budem što bolji i zbog mene i zbog kluba, igrača, navijača i pokušati da im se odužim za ovu premiju koju sam dobio".



Mladi strateg je još rekao da nije imao tremu pred prvi trening jer ju je "već potrošio", ali i da je imao olakšavajuću okolnost što je već dobro poznaje okolinu i sistem rada.

"Sa Duškom sam bio poslJednjih pet godina i dobro znam kako funkcioniše sistem i ljudi koji su ovde. Ovo za mene jeste novi posao, ali nije novo mJesto. Kao domaćin sam imao neku mirniju poziciju".

Vlada Jovanović je istakao da se od imenovanja za glavnog trenera ništa nije promIJenilo u njegovom životu, da će i dalje dosta odsustvovati od kuće.

Kaže da postoji jedno veće opterećenje i odgovornost, ali da je i do sada radio odgovorno i sa jakim emocijama

"Jesam malo popularniji, ali to mi ne odgovara s obzirom da u sportu jedan dan možete da budete popularni, a već sutra nepopularni. Onda bih volIo da budem na 50 posto popularnosti uvIJek, a da imam rezultate", rekao je novi trener Partizana mt:s.

Kompletan intervju pogledajte na našem sajtu www.mondo.rs. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC