• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri: Bili su koraci, bila bi majstorica...

Autor mondo.rs

"Za ovih sedam-osam dana naučio sam više nego za ceo život",

 Andrea-Trinkijeri-Bili-su-koraci-Bilija-Berona Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Iscrpljujuće finale košarkaške Superlige završeno je pobedom Crvene zvezde mts 3:1.

Bili Beron doneo je klubu sa Malog Kalemegdana petu titulu u nizu i to košem zbog kojeg je Partizan uložio žalbu, jer su mu prethodili koraci Amerikanca.

Nakon meča, na konferenciji za novinare, trener crno-belih govorio je o tom trenutku, ali je pre toga uputio čestitku rivalu.

"Čestitam Zvezdi. Dobili su nas na individualni kvalitet, ali cela serija je bila fantastična. Trajala je sedam dana, a činilo se kao 70 godina".

U osvrtu na Beronov prodor, rekao je da su njegovi igrači i "Grobari" zajedno zaslužili da Partizan odigra naredni, odlučujući meč.

"Bili su koraci. Tri i po koraka. Bila bi majstorica. Moji igrači i navijači su je zaslužili, ali neće je biti. O košarci i stvarima oko košarke naučio sam za ovih sedam-osam dana više nego za celi život", izjavio je on.

Trinkijeri je dodao da ne želi da stavlja "mete" na arbitre, kao i da je potrebno "više hrabrosti za poraz kakav je njegov tim doživeo nego za trijumf kakav je izborio rival"

"Bilo bi lako svaliti sve na tri sudije. Ja to neću uraditi. Ima puno više od toga. Sistem ne radi. Pogrešili su. Znaju oni, znamo mi, svi... Bila bi naša lopta sa 0,5 ili 0,7 na semaforu. Poništi se koš. Nisu svirali i šta sad ja mogu da napravim? Moraš biti puno hrabriji da ovako izgubiš nego da sa ovom pomoći dobiješ titulu".

Italijanski stručnjak rekao je i da je finale bilo velika škola za njega, kao i da "nema tuge".

"Izgubili smo, ali nismo poraženi. Izvukli smo ono što imamo i ono što nismo imali. Borili smo se, vratili smo se, grešili... Nešto nam je falilo, sigurno. Ali, sigurno nam nisu falili muda i srce. To nam nije falilo. Nemojte nikoga individualno kriviti, nije momenat za to. Ako gledate na jednu grešku, ja mogu pričati o zadnjim koracima 10 godina. I znam da sam u pravu".

"DAO SAM SVE ZA OVAJ KLUB"

Izvor: MN PRESS

Obratio se i navijačima.

"Grobari, nema tuge. Moraš biti hrabar da budeš partizanovac. Oni su hrabri. Puno je više pokvareno ono što je bilo u prvoj utakmici nego večeras".

Partizan je odmah posle meča uložio žalbu u kojoj je ukazao na nedosuđene korake. Trinkijeri je bio upitan i šta očekuje od toga.

"Očekujem bocu najboljeg vina koje mogu da nađem. Ali jedna neće biti dovoljna", dodao je on.

O isključenju u prvoj utakmici...

Upitan na šta misli pod time da je prva utakmica bila "pokvarenija" nego četvrta, Trinkijeri je "vratio film" na svoje isključenje na startu serije. "Ja sam isključen i sudija je napisao neistinu, jer je snimak pokazao da se posle prve tehničke okrećem i odlazim. A, on je svirao isključenje. To nije moja ideja, ni mišljenje, već je to ceo svet video. I spreman sam za sve, ali kad neko laže realnost, za to još nisam spreman. Moram da treniram malo"

Na pitanje da li bi posle svega što se dešavalo "imalo smisla ići u majstoricu", šef struke crno-belih rekao je da bi se borio i u petom meču.

"Sigurno je tu nešto trulo, ali šta sad? Da se predamo? Ne znam. Ja se ne bih predao, Ne bih. Ima poente u tome".

Pitanje o svom ostanku u klubu "isekao" je i pre nego što je novinar dovršio rečenicu, započetu rečima "Kada ste došli, potpisali ste trogodišnji ugovor".

"Nije momenat za to. Ti radiš tvoj posao, ali još me boli, jako. Samo znam jednu stvar - da sam dao sve što sam imao za ovaj klub. Dao sam pošteno i sa ponosom".

POVEZANE VIJESTI

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC