• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dvanaest žigosanih" Španije i Argentine

Selektori Serđo Skariolo i Serhio Ernandez odredili konačne sastave za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Turskoj.

 "Dvanaest žigosanih" Španije i Argentine Izvor: MONDO

Svjetski šampion Španija braniće titulu u najjačem sastavu, ne računajući centra Los Anđeles Lejkersa Paua Gasola, koji je odavno najavio da će ovog ljeta preskočiti reprezentativnu akciju.

Serđo Skariolo je iz grupe koju je okupio na početku priprema "precrtao" Rafu Martineza i Pabla Agilara, dok je Fernando San Emeterio iz Kahe Laboral dobio prednost u odnosu na Karlosa Suareza iz Estudijantesa.

Na njegovom spisku za Tursku nalaze se: Hoze Kalderon, Huan Karlos Navaro, Riki Rubio, Serhio Ljulj, Rudi Fernandez, Aleks Mumbru, Fernando San Emeterio, Horhe Garbahoza, Viktor Klaver, Felipe Rejes, Mark Gasol i Fran Vaskez.

Iz šampionske ekipe iz Japana 2006. ostala su sedmorica igrača, a pored starijeg Gasola nedostaju Kabezas, Serhio Rodrigez, Berni Rodrigez i Himenez.

Srpskoj košarkaškoj publici, bar za početak, važnija je reprezentacija Argentine, sa kojom će se "orlovi" sastati u prvoj fazi SP.

Može se reći i da njihov selektor Serhio Ernandez može da računa na sve najbolje igrače, osim Manua Đinobilija, koji je poslije serije povreda u prethodnih nekoliko sezona morao da se odmori.

Tu su zato ostali NBA asovi - Skola, Noćioni, Delfino...

Za "gaučose" će igrati Pablo Priđoni, Huan Pablo Kantero, Karlos Delfino, Paolo Kinteros, Andres Noćioni, Ernan Jasen, Federiko Kamerihs, Luis Skola, Leo Gutijerez, Fabrisio Oberto, Huan Gutijerez i Roman Gonzales.

Srbija i Argentina sastaće se u posljednjem kolu A grupe u Kajzeriju, u kojoj će se takmičiti još Australija, Njemačka, Angola i Jordan.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC