• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličković i Raduljica sredili "kivije"

Košarkaška reprezentacija Srbije je ubjedljivom i konstantnom igrom pobedila Novi Zeland sa 95:69 na pripremnom meču u Mariboru.

 Veličković i Raduljica sredili "kivije" Izvor: MONDO

Svjetsko prvenstvo u Turskoj za košarkašku reprezentaciju Srbije može da počne i sutra. U takvoj se formi nalaze izabranici selektora Dušana Ivkovića.

"Orlovi" su nastavili u ritmu od prethodna četiri pripremna meča i pobijedili i Novi Zeland sa 95:69 (33:15, 26:25, 18:17, 17:18) u drugoj utakmici na Adeko kupu u Mariboru.

Ivković je na klupi ostavio Nenada Krstića, Miloša Teodosića, Milenka Tepića i Marka Kešelja, a veću minutažu dao mladom Draganu Milosavljeviću, koji je dobro odradio defanzivne zadatke.

Ipak, najzaslužniji što je Srbija već u prvoj četvrtini stigla da +20 (28:8) bio je Novica Veličković. Košarkaš Reala je za nepunih deset minuta ubacio 15 poena, samo dva manje nego na prethodnoj utakmici protiv Rusa kada je bio najefikasniji sa 17.

Reprezentacija Srbije je iskoristila i zamor tima Nenada Vučinića, koji je prethodne večeri pobijedio Sloveniju poslije produžetka.

Ivkovićevi momci su igrali dobro u tranziciji i jaku odbranu "čovjek na čovjeka", imali dobar protok lopte u napadu i uprkos visokoj prednosti.

Novozelanđani su bez mnogo uspjeha probali da čestim promjenama odbrane pronađu rješenje za disciplinovane napada Srba.

U 25. minutu "tol bleksi" su spustili na 12 razlike (67:55) i to je bilo sve.

Tokom cijelog meča dobar posao su odradili naši visoki igrači. U prilog tome i govori podatak da su najefikasniji bili Novica Veličković sa 19, Miroslav Raduljica sa 17 i Kosta Perović sa 15 poena.

Seriju od šest pripremnih utakmica u sedam dana košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja u nedelju uveče (20 sati) kada igra protiv Slovenaca.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC