• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkašice Srbije anas upoznaju Arenu

Autor mondo.rs

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, večeras 20.30 u beogradskoj "Štark areni", igra četvrtfinale Eurobasketa protiv Švedske.

 Košarkašice Srbije večeras upoznaju Arenu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u četvtfinalu Evropskog prvenstva večeras igra protiv Švedske u beogradskoj "Štark areni".

Izabranice Marine Maljković plasman među osam najboljih selekcija Starog kontinenta izborile su kao najbolja ekipa D grupe, dok su Šveđanke u četvrtfinale stigle poslije baraža, u kom su izbacile domaćina Letoniju.

Selektorka Marina Maljković pred ovaj duel istakla je da se osjeća nervoza u njenom timu, ali da će adut Srbije biti borbenost i voljni momenat.

"To je ključ i nikad se neće promijeniti, to je nešto što je naše, što je bilo naše i svih prethodnih godina. To je nešto što ti treba za četvrtfinale. Sjetite se pred Bjelorusiju, pred prvu utakmicu, pred početak EP, rekla sam da mi moramo da budemo ekipa koja ima najveći voljni momenat ubjedljivo, da bismo tako uspjeli da nadoknadimo naše fizicke probleme", rekla je Maljković i istakla da rival za polufinale igra borbenu košarku svih 40 minuta.

"Tim koji se tuče od od prvog minuta, tim koji igra na tijela. Veoma su agresivne i na igraču sa loptom i na igračima bez lopte. Tim koji je jednog domaćina izbacio. Nemojte to da zaboravite, bez imalo blama".

Košarkašica Dajana Butulija istakla je da njene saigračice i ona imaju težak zadatak, ali i da se nada da će Švedska biti lako preskočena prepreka.

"Pobijedile su jednog domaćina EP, sigurno da nemaju strah da dođu ovdje i pokušaju da pobijede i nas. Spremne smo. One igraju borbenu košarku, ali to radimo i mi još jače. Ne bojimo se. Znamo gdje nas vodi pobjeda", rekla je Butulija, koja je imala priliku da igra u Švedskoj.

Prolazak u polufinale donosi borbu za medalje, ali i plasman na kvalifilacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine.

Meč između Srbije i Švedske igra se večeras od 20 sati i 30 minuta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC