• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dudini "super olovi"

Srbija je nastavila seriju pobjeda na pripremama za Svjetsko prvenstvo u Turskoj.

 Dudini "super olovi" Izvor: MONDO

Izabranici Dušana Ivkovića poslije turnira u Istanbulu trijumfovali su i na Adeko kupu u Mariboru. Vicešampion Evrope u posljednjem trećem kolu bio je bolji od domaćina turnira.

Srbija - Slovenija 82:73 (15:14, 22:16, 28:17, 17:26)

SRBIJA: Paunić, Bjelica, Marković, Savanović, Raduljica, Krstić, Perović, Mačvan, Teodosić, Rašić, Kešelj, Tepić.

Ivković se za duel sa Slovencima odlučio da odmori Novicu Veličkovića i Dragana Milosavljevića. Dok u igru nisu ulazili Ivan Paunić i Miroslav Raduljica.


Milan Mačvan i Kosta Perović nosili su igru Srbije u prvom poluvremenu. "Orlovi" nisu bili na nivo prethodnih utakmica protiv Rusije i Novog Zelanda, ali su i pored toga na odmor otišli sa sedam poena prednosti - 37:30.

U nastavku su stvari polako došle na svoje mjesto.

Srbija je počela da igra mnogo bolje. Prednost se iz minuta u minut povećavala da bi na kraju treće četvrtine bilo plus 18  - 65:47.

Slovenci su "pritisli" na početku posljednjih 10 minuta, za kratko vrijeme napravili seriju 5:0, ali je Marko Kešelj to prekinuo trojkom. Proradio je i Teodosićev šut iz daljine. Ipak, domaćin je do kraja uspio da smanji na pristojnih minus devet.

Odličan finiš imao je Duško Savanović sa dvije trojke.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Milan Mačvan sa 15 poena. Centar Hemofarma proglašen je za najboljeg igrača turnira.

"Orlovi" su prije Adeko kupa u Mariboru učestvovali na turniru u Istanbulu gdje su bili bolji od Turske, Novog Zelanda i Irana.

Izabranici Dušana Ivkovkovića odigrali su i jedan meč "zatvorenog" tipa protiv selekcije Turske, koji su takođe riješili u svoju korist.

Srbija nastavlja pripreme u Atini. Ekspedicija košarkaške reprezentacije odmah poslije utakmice u Mariboru, zajedno sa Slovencima otputovala je za Ljubljanu odakle će avionom za Grčku.

Svjtsko prvenstvo u Turskoj počinje 28. avgusta, a Srbija će igrati u Grupi A sa Argentinom, Australijom, Njemačkom, Angolom i Jordanom.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC