• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Budžet za tim možda i NAJVEĆI u ISTORIJI KK Partizan"

Autor mondo.rs

Ostoja Mijailović obećao je da će crno-beli u predstojećoj sezoni biti "daleko opasniji po konkurenciju". Zarada od Lendejla minimum 280.000 dolara. Posle zemunske Mladosti, saradnja i sa Vršcem.

 Ostoja-Mijailovic-intervju-KK-Partizan-tim-za-sezonu-2019-20-budzet-mozda-najveci-u-istoriji Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U toku je prelazni rok od kojeg crno-bela javnost puno očekuje. Predsednik Partizana o tome govori bez ustezanja.

„Sportski direktor Nikola Lončar i trener Andrea Trinkijeri imaju svu slobodu u izboru tima i uživaju podršku svih struktura kluba da sastave ekipu koja će biti u skladu sa renomeom Partizana. Naravno, postoje finansijski okviri u kojima možemo da se krećemo, ali ti okviri su ove godine daleko iznad onoga što smo imali u sezoni 2018/19. Čak možemo reći da je obezbeđeni iznos za tim i stručni štab verovatno najviši ikada kada je u pitanju KK Partizan. Sa druge strane i tržišne cene igrača su veće, ali svakako je da smo ove godine u poziciji da budemo konkurentni. Da li ćemo uspeti da ostvarimo ambicije Partizana i želje svih kojima je crno-bela boja na srcu, da osvojimo ABA ligu, da napadnemo Evrokup? U sportu ni 10 puta veći budžeti od onoga koji imamo nisu garant uspeha. Ali da ćemo se boriti i biti daleko opasniji po konkurenciju, hoćemo sigurno. I učinićemo sve da rezultati zadovolje naše navijače“, rekao je Mijailović i osvrnuo se na razvoj mladih igrača.

„Kao što je Partizan uvek mislio, i ove godine ćemo misliti na naše mlade igrače. Ne zaboravimo da je Partizan na pretprošloj sednici UO poslao KSS zahtev za povećanje broja dvojnih licenci i da je to usvojeno. Ove godine, mi ćemo potpisati sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa KK Vršac, tako da će klub pored Mladosti iz Zemuna imati i Vršac u kojem će moći da razvija svoje mlade igrače. Nije ništa novo ako podsetimo da je za mlade igrače najvažnije da igraju i stiču iskustvo. To je dobro za njih, a dobro je i za klub, jer će na taj način biti spremni za izazov zvani prvi tim Partizana“, poručuje Mijailović.

Veoma aktuelna tema je i odlazak Džoka Lendejla o kojem Mijailović kaže:

„Nakon što je doživeo povredu skočnog zgloba, Džok Lendejl više nije bio u mogućnosti da igra za nas i pomogne nam tokom Superlige. U međuvremenu, za njega su se zainteresovali i Žalgiris i još neki klubovi. Uostalom, vidite da trenutno igra Letnju ligu u dresu Milvokija. Partizan će od Lendejla svakako ostvariti višestruku dobit. Njegov ugovor u klubu je bio 96.000 dolara, a prihod koji je Partizan od Lendejla već ostvario iznosi 280.000 dolara. Očekivani prihod ukoliko Džok u tekućem prelaznom roku ode u NBA će za klub biti dodatnih 250.000 dolara. Treba podsetiti da klub od 2014. godine i odlaska Bogdana Bogdanovića nije ostvario veći prihod na osnovu transfera. I ova situacija je dokaz da ova uprava, kao što je i obećala, strogo vodi računa da ima i sopstvene prihode“, objašnjava prvi čovek crno-belih.

Puno komentara navijača je bilo na temu načina na koji su završene ABA liga i Superliga Srbije, kao i o načinu na koji je klub u tim situacijama reagovao. Sa vremenske distance, predsednik Partizana NIS poručuje.

„Sve što se desilo u ABA ligi, polufinalnoj i finalnoj seriji, kao i u finalu Superlige Srbije, mora da posluži kao primer, ne samo Partizanu, već svima koji se u zemlji i regionu bave košarkom, da takve stvari više ne smeju da se dešavaju. Najjednostavnije bi bilo da smo išli od medija do medija i ponavljali da je prema nama učinjena nepravda. Da, učinjena je! Svi to znaju! I protiv toga moramo da se borimo. Da menjamo stvari i u ABA i u KLS. Već su se određene promene desile ,a očekujemo da ih bude još. Bili smo u grupi klubova koji su predlagali da se smeni menadžment ABA lige, koji je i smenjen upravo zbog dešavanja u finalima tokom protekle dve godine. Posle sporne utakmice finala Superlige Srbije, na sledećoj sednici Skupštine lige sam kao predstavnik KK Partizan predložio da se uvede disciplinski sudija, po modelu koji je prisutan u ABA ligi i da se proširi predsedništvo za još 3 člana, što je Skupština i usvojila. Ovo što smo učinili je vezano za moje prethodne izjave da ćemo se kroz institucije boriti za fer uslove, i na takav način ćemo nastaviti da se borimo“, rekao je Mijailović.

Partizan je bio jedan od timova koji su se borili za dobijanje specijalne pozivnice Evrolige za sezonu 2019/20 u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. O nadmetanju za Wild Card, Mijailović kaže:

„Proširenjem Evrolige na 18 timova, pojavila se mogućnost da se klub prijavi za dobijanje tog jednog mesta koje je ostalo upražnjeno. Bili smo svesni da je konkurencija veoma jaka i da ćemo za protivnike imati timove koji iza sebe imaju prave finansijke gigante, kao što je to slučaj sa Zenitom. Ipak, odlučili smo se da uđemo u tu trku i iz nje smo izašli uzdignute glave, jer smo učinili sve što je bilo do nas. Želim da se zahvalim ljudima u klubu koji su predano radili na prikupljanju dokumentacije i ispunjenju svih zahteva Evrolige u vezi sa dobijanjem specijalne pozivnice. Pokazali su veliko požrtvovanje i siguran sam da će se to klubu na duže staze isplatiti. Želim i da istaknem da mi kao klub nismo prešli u Arenu da bi se dodvorili Evroligi, već smo se nakon perioda stabilizacije dogovorili da nivo organizacije podignemo za lestvicu više“, istakao je Mijailović i nastavio:

„Prelazak u Arenu je benefit koji smo dužni da našim navijačima obezbedimo. Izlišno je objašnjavati koliko je hala komfornija, pričati o broju parking mesta i infrastrukturi. Želimo da Partizan ponovo bude evropski premijum brend, a ovo su sada evropski standardi. Osim komfora, Arena nam pruža i puno novih mogućnosti kada je u pitanju prodaja sezonskih i dnevnih karata. Partizan ima i ekskluzivu kada je u pitanju Mala arena, gde ćemo trenirati u najboljim mogućim uslovima u ovom delu Evrope i sve naše mlađe kategorije će po prvi put u istoriji kluba imati iste uslove kao i seniorski tim“, poručuje Mijailović i najavljuje početak prodaje sezonskih karata:

„Uskoro ćemo krenuti sa prodajom sezonskih karata, naš marketing tim završava plan promocije i prodaje, tako da će navijači uskoro pred sobom imati mogućnost da nam i na taj način pruže podršku. Želeo bih da istaknem da ćemo posebnu pažnju posvetiti kupcima sezonskih karata od prošle sezone. Tada su nam već u julu pružili veliku podršku i mi kao klub to ne zaboravljamo. Svi mi koji volimo Partizan i želimo njegove uspehe, moramo shvatiti da karta za utakmicu Partizana mora da ima vrednost. Kupovinom karte, mi pravimo dodatnu vrednost za naš klub i pomažemo mu u ostvarenju ciljeva. Siguran sam da će naša crno-bela armija i ove godine biti uz naš tim i kupiti karte u velikom broju“, naglasio je predsednik Partizana.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC