• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kažnjeno opuštanje "orlova"

Došao je i taj dan. Reprezentacija Srbije poražena u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo - 58:62 protiv Kanade u drugom kolu Akropolis kupa.

 Kažnjeno opuštanje "orlova" Izvor: MONDO

Zgusnuti raspored jednom je morao da se drastično odrazi na igru srpskih košarkaša.

Dan poslije preokreta i pobjede nad Slovenijom, "orlovi" su bili previše indisponirani da bi isto to ponovili u susretu sa Kanadom, koja je dan ranije izgubila od Grka sa nevjerovatnih 123:49!

Na poluvrijeme su otišli sa "minus sedam", krajem treće četvrtine gubili sa čak 24 poena razlike, da bi na kraju izvukli častan poraz - 58:62 (14:10, 13:24, 11:22, 20:6).

Nastup na tradicionalnom turniru u Atini završiće utakmicom sa Grčkom, u četvrtak od 20.45 časova.

U prvom porazu na osam prijateljskih utakmica - odigranih za samo 13 dana - statistički najbolji u našem timu bio je Stefan Marković sa deset poena i sedam asistencija.

Novica Veličković imao je devet poena i šest skokova, a Marko Kešelj po osam poena i uhvaćenih lopti.

Naravno, selektor Dušan Ivković je dosta kombinovao petorke.

Kapiten Krstić i Bjelica nisu bili u protokolu, a minutaža je podijeljena u rasponu od Milosavljevićevih sedam, do Markovićevih 25. Recimo, Miloš Teodosić je igrao samo 13 minuta i za to vrijeme promašio sva četiri šuta za tri poena.

Plan je očigledno bio da se nosioci igre što više odmore za okršaj sa Grcima, međutim, sa šutom za trojku 3/20 prije pogodaka Veličkovića i Markovića u finišu, sve ostalo mora da bude "pod konac" da bi se odigrala ravnopravna utakmica.

Rezultat 53:29 za protivnika u 28. minutu govori da ni izbliza nije bilo tako. Recimo, očajno izvođenje penala (3/10) ukazuje na veoma nizak nivo koncentracije...

Ekipa zemlje "javorovog lista" bila je prilično indisponirana u prvoj četvrtini, što srpska selekcija nije iskoristila da stavi do znanja ko je ko. U 15. minutu su "orlovi" poenima Mačvana poveli sa 21:15 i onda - stali.

Bek Denam Braun pokrenuo ih je serijom pogodaka, tako da je do poluvremena postigao čak 17 poena (ukupno 22). Kanada je serijama od 8:0 i 7:0 napravila preokret i definitivno preuzela vođstvo.

Reakcija Ivkovićevog tima izostala je u trećoj četvrtini, ali je konačno stigla u završnih deset minuta. Od 39:58 u 33. minutu, Srbija je stigl do konačnih 58:62, poslije vezanih pet poena Markovića ("krađa" i trojka).

Do kraja je ostalo još 25 sekundi, ali je selektor tražio da se odigra presing bez faula. Kanađani su sačuvali loptu i pobedu, dok će Ivkoviću poraz dobro doći da ukaže izabranicima na propuste. Do početka Mundobasketa ostalo je još deset dana...

Kanada je pokazala da debakl protiv Grka nije njena prava slika. U konkurenciji Španije, Litvanije, Francuske, Novog Zelanda i Libana, oni će se sigurno boriti za prolaz u osminu finala SP

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC