• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Izviniću se Burusisu

Reprezentativac Srbije Nenad Krstić rekao je da mu je žao zbog tuče sa igračima Grčke i izrazio nadu da ga FIBA neće kazniti zbog incidenta.

 Krstić: Izviniću se Burusisu Izvor: MONDO

Krstić je morao da ostane u Atini i tužiocu da izjavu o učešću u tuči, dok su se ostali reprezentativci vratili u Beograd.

"To je ružno, ali se dešava u sportu. Neke ranije odluke unijele su nervozu u utakmicu. Došlo je do nepotrebnog sukoba. Nikad nije lijepo vidjeti to na terenu, a kamoli protiv Grčke, gdje igraju mnogi naši igrači. Teško je reći ko je kriv, ali ja sam izvukao sam najdeblji kraj", rekao je Krstić za Betu.

"Prije pola sata sam izašao iz pritvora, sve je u najboljem redu".

Igrači su se potukli u završnici utakmice Akropolis kupa, pri vođstvu Grčke od 74:73. Prvo su se sukobili Miloš Teodosić i Adonis Fotsis, a potom je došlo do opšte tuče.

Krstić se najprije sukobio sa Sofoklisom Skorcijantisom, a potom je stolicom u glavu pogodio Janisa Burusisa, koji nije ni bio u protokolu za utkamicu, ali je ušao u teren.

"Pokušao sam da se izvinim Burusisu poslije utakmice, jer nisam htio nikoga da pogodim. Uradio sam to u afektu, ali sam se branio. Pokušaću opet da se izvinim, to sam rekao i tužiocu u Atini".

Krstić je dodao da je razgovor sa grčkim vlastima protekao u korektnom tonu i ocijenio da bi FIBA mogla da kazni sve učesnike tuče.

U Turskoj sledeće subote počinje Svjetsko prvenstvo.

"Ne znam kakva su pravila, nadam se da neću biti kažnjen, ali ništa nije u mojim rukama. Napravljena je glupost, nadam se da će nam progledati kroz prste. Grčki igrači su počeli tuču, nije bilo redara, a i navijači su ušli na teren. Uostalom, Burusis je bio u 'civilu'. Ako će mene da kazne, moraće i druge", zaključio je Krstić, koji bi trebalo da se vrati u Beograd u petak uveče.

Pored Krstića u Atini je i ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković.

"Najvažnije je da je Nenad dobro. Priveden je u kancelariju, nije bio u zatvoru. Zajedničkom akcijom sa grčkim vlastima minimizirali smo ovaj događaj", kazala je Samardžić-Marković.

Ministarka je rekla i da je Krstić dao izjavu javnom tužiocu, ali da nije bilo potrebe da ide kod sudije.

"Nama je u interesu da ovaj događaj ne poprimi velike razmjere. Osuđujem svako nasilje, ali možda je bilo i propusta u obezbjeđenju. Nadamo se da neće biti ni kazni", navela je Snežana Samardžić Marković.

(Beta, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC