• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovima" potrebno osvježenje

Selektor Srbije Dušan Ivković najavio je da će spisak 12 putnika na Svjetsko prvenstvo saopštiti poslije nedjeljne utakmice sa Kinom.

 "Orlovima" potrebno osvježenje Izvor: MONDO

Okršaj u beogradskoj Areni "orlovima" će biti poslednja provjera pred put u Kajzeri, gdje će igrati mečeve prve faze Mundobasketa.

Dušan Ivković je po povratku sa turneje - 16 dana, deset utakmica, osam pobjeda - naveo da je utisak o učinjenom pokvaren tučom igrača sa reprezentativcima Grčke, na Akropolj kupu u Atini.

Srbija je upravo na tom turniru doživjela jedina dva poraza: prvi od Kanade, a drugi od Grčke, iako taj meč nije priveden kraju.

"Koristiće nam poraz od Kanade. Poslije njihovog poraza od Grčke od čak 74 poena razlike, prvi put smo kod nas vidjeli nevjerovatnu sebičnost i jako slabu odbranu. Nismo poslije ni imali za cilj da pobijedimo Grčku, koja je prethodno pregazila sve rivale, već samo da se vratimo poslije poraza", rekao je Ivković.

"Da je utakmica završena, siguran sam da bismo pobijedili, jer smo u ovom trenutku mnogo spremniji od Grka".



Selektor je naveo i da ekipi predstoji naporan rad do polaska u Kajzeri, 26. juna.

Pripreme, obaveze prema sponzorima i medijima, kao i dvije utakmice sa Kinom - jedna je zatvorena za javnost, tek su pred "orlovima", pa je Ivković zamolio za prostor za osvježenje.

On će nastaviti da insistira na jakoj i agresivnoj odbrani i tranzicionoj igri, mada problemi postoje.

"Nije toliko problem pozicioni napad, u kojem imamo određena rješenja. Teodosić je naš najbolji šuter i vrlo dobar asistent i on može da iznese taj zadatak. Prijatno iznenađenje je i Aleksandar Rašić, koji igra dosta stabilno. Tepić je protiv Grčke bio vrlo dobar", počeo je Ivković analizu.

"Veliki problem je, recimo, jedan od naših najtalentovanijih igrača Nemanja Bjelica, koji je u dva meča zbog pet ličnih grešaka igrao devet, pa 13 minuta. Sličan problem ima i Raduljica. Valjda je to neiskustvo. Ali dobro, mi smo tu da ih podignemo".

Srbija će prvu utakmicu na SP odigrati sledeće subote sa Angolom, a protivnici u grupi biće joj još Argentina, Australija, Njemačka i Jordan.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC