• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grčka: Bez tolerancije prema tabadžijama

"Prijateljstvo grčkog i srpskog naroda ovo ne može da prihvati", izjavio je pomoćnik ministra kulture i turizma Grčke Jorgos Nikitiadis.

 Grčka: Bez tolerancije prema tabadžijama Izvor: MONDO

Pomoćnik ministra kulture i turizma Grčke Jorgos Nikitiadis rekao je u petak da žali što se dogodio incident na prijateljskoj košarkaškoj utakmici Srbije i Grčke u Atini, i da će pravosuđe Grčke reagovati u okviru zakona pošto za nasilje na sportskom terenu nema tolerancije.

"Žalosno je da se na jednoj prijateljskoj utakmici dva velika tima svjetskog dometa, sa igračima visokog ranga, dešavaju ispadi takve vrste. Prijateljstvo grčkog i srpskog naroda i bliska saradnja dvije zemlje, niti mogu da prihvate, niti imaju luksuz da u ovim teškim vremenima dozvole takve događaje", naveo je Nikitiadis u saopštenju.

"Grčko pravosuđe je reagovalo, u okviru svoje nezavisnosti i uslijediće radnje koje diktiraju zakoni naše zemlje. Ističemo da za pribjegavanje nasilju na sportskom terenu neće biti ni najmanje tolerancije. Učinićemo ono što nam nameće naš kulturni i pravni poredak i naša evropska orijentacija", dodao je on.

Tuča na utakmici Srbije i Grčke u četvrtak uveče na Kupu Akropolja počela je kratkom raspravom Miloša Teodosića i Antonisa Focisa dva minuta i 40 sekundi prije kraja, a ubrzo su skoro svi igrači uletili na teren.

Kapiten Srbije Nenad Krstić se sukobio sa centrom Grčke Sofoklisom Skorcijantisom, a zatim je bacio stolicu koja je pogodila u glavu Janisa Burusisa.

Krstić je zbog toga u Atini dao izjavu tužiocu, tako da će tek u petak uveče doputovati u Srbiju, dok su ostali reprezentativci ranije u petak stigli u Beograd.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC