• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" da vidimo taj glanc!

Košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju od 20.15 časova u Beogradskoj areni protiv Kine ima pretposljednju provjeru pred Svjetsko prvenstvo.

 "Orlovi" da vidimo taj glanc! Izvor: MONDO

Posljednji put smo "orlove" videli zajedno u akciji u Beogradu prije ravno 11 mjeseci.

Bilo je to na dočeku povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu. Kako je to izgledalo pogledajte na našem web portalu www.mondo.rs


U Poljsku su otpraćeni bez mnogo pompe. U Tursku će ih otpratiti preko 18.000 navijača.

I to sa većim ambicijama nego onim od prije godinu dana. Razlog za to su zavidna forma i nivo igre koji su pokazali u pripremnom periodu.

Preko Istanbula, Maribora i Atine pa do Beograda košarkaška reprezentacija Srbije će u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo odigrati ukupno 12 utakmica.

Ostali su još jedan otvoreni i jedan zatvoreni meč sa Kinom. Do Mundobasketa preostalo je još šest dana.

Selektor Dušan Ivković ističe da njegovi mladi košarkaši kubure sa autoritetom kod sudija, ali je zato zadovoljan njihovom agresivnošću u brzinom.

"Došli smo do pravih rješenja i kada su dodavanja u pitanju. To se generalno javlja kao problem u svjetskoj košarci, a mi imamo jako mnogo asistencija, samim tim i koševa", dodaje Ivković ističući da utakmice protiv Kine nije revijalnog karaktera već još jedna prilika za finalne korekcije od odbrane do napada.

Na utakmici u Beogradskoj areni specijalni gosti Košarkaškog saveza Srbije biće reprezentativci Jugoslavije koji su učestvovali na Prvom svjetskom prvenstvu u Argentini 1950. godine: Borislav Stanković Lajoš Engler i Srđan Kalember.

U njihovu čast su urađeni specijalni dresovi sa brojevima koje su nosili prije tačno 60 godina, a poklone će im uručiti njihovi nasljednici u aktuelnom državnom timu koji sada nose te brojeve.

Tako će Milenko Tepić dres sa brojem pet predati Engleru, Nenad Krstić "dvanaesticu" Kalemberu, dok će Milan Mačvan "petnaesticu" predati Stankoviću.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC