• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" u brišućem letu preko Kineza

Reprezentacija Srbije lako i ubjedljivo pobijedila Kinu 89:53 (30:22, 17:9, 21:11, 21:11) u generalnoj provjeri "otvorenog tipa" pred SP.

 "Orlovi" u brišućem letu preko Kineza Izvor: MONDO

Lepršavo, na momente egzibiciono, sa mnoštvo ideja u napadu, a pametno u odbrani uprkos malom broju prekršaja - takvu košarku demonstrirala je reprezentacija Srbije pred 15.000 gledalaca u Beogradskoj areni.

I zasluženo je ispraćena aplauzom... Za srećan put u Tursku na Svjetsko prvenstvo. POGLEDAJTE FOTOGALERIJU.

Da sve ipak ne bude idealno pred put pobrinula se FIBA, od koje se očekuje da u srijedu "presudi" vinovnicima tuče u dvorani OAKA u Atini.

Postoji bojazan da Srbija neće biti kompletna u Turskoj ili bar na početku takmičenja. Zato je srpski selektor Dušan Ivković priznao da neće u ponedeljak odlučiti ko su dvojica prekobrojnih.

"Ovde se pojavila viša sila. Postoji informacija da će FIBA donijeti odluku o (ne)kažnjavanju igrača u srijedu. Moraćemo da sačekamo dotle", rekao je Ivković.

Teodosić i drugovi odigraće u ponedeljak sa Kinom, još jedan meč, koji će imati karakter generalne probe u bukvalnom smislu pred Mundobakset, ali će biti zatvoren za javnost.

"Orlovi" su protiv Kineza igrali bez Nenada Krstića, od koga je kapitensku traku preuzeo Miloš Teodosić, a selektor Dušan Ivković pružio je šansu svim ostalim igračima.

Srbija je počela sa petorkom Teodosić, Tepić, Bjelica, Veličković, Perović i ona se na parketu zadržala osam minuta.

"Druga petorka", u sastavu Rašić, Paunić, Marković, Savanović, Raduljica, dugo se mučila sa zonom Kine, pa tri minuta nije bilo koša na početku druge četvrtine. A onda je Ivković ljutito pozvao tajm-aut, poslije kojeg je Paunić pogodio trojku i za nekoliko minuta "orlovi" su stvorili veliku razliku, veću od 15 poena.

Dok je Kineze "služio" šut za tri poena, uspijevali su rezultatski da budu blizu protivnika, ali čim je taj šut stao, "orlovi" su odletjeli.

Domaćin je najveću prednost u prvom poluvremenu imao u posljednjem minutu - 47:29. U tom periodu najefikasniji je bio Tepić sa devet poena.

Teodosić je briljirao sa asistencijama tokom cijelog meča. Jasno je da ima potpunu slobodu u igri, a s obzirom na to kako razigrava saigrače, očigledno je i zašto.

Prednost Srbije rasla i tokom drugog poluvremena u kome se posebno razigrao Mačvan, koji je meč završio sa 20 poena i bio najefikasniji, uz ubjedljivo najboljeg kineskog igrača, Jia, inače člana NBA ligaša Vašington Vizardsa.

Tako je u 28. minutu bilo 66:40 poslije trojke Tepića. Tokom posljednje četvrtine Paunić je zakucao za 76:46, kada je Srbija prvi put došla do "plus 30"... I sve tako do konačnih 89:53 što je i najveća razlika na utakmici.

Prosječno, kineska reprezentacija je za centimetar viša od srpske, ali je realna slika na parketu Arene izgledala drugačije - gosti su sve vrijeme igrali sa znatno višim postavama što je omogućilo Ivkovićevim izabranicima da "vježbaju", jer je očigledna zamisao selektora da igra sa jednim centrom.

"Prije svega, nismo igrali revijalnu utakmicu već smo pred našom publikom odigrali angažovano, poštujući protivnika. Normalno, probali smo i neke nove stvari. Košarkaši su se odnosom odužili navijačima", bio je prvi komentar selektora Dušana Ivkovića.

"Mi smo najspremnija ekipa", aludirao je Ivković na fizičku pripremljenost svojih igrača.

Zanimljivo je da je u Areni bilo i mnogo kineskih navijača, koji su silazili do klupa, želeći da se slikaju sa zvijezdama.

Srbija će se takmičiti se na Svjetskom prvenstvu u Grupi A u Kajzeriju, a sastaće se sa Angolom (28. avgust), Njemačkom (29. avgust), Jordanom (30. avgust), Australijom (1. septembar) i Argentinom (2. septembar).

(N.J. - MONDO, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC