• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi spremni za Mundobasket... Čeka se FIBA

"Orlovi" poručuju da se osjećaju odlično, tako i igraju i tvrde da ne razmišljaju o eventualnim kaznama zbog tuče u Atini.

 Srbi spremni za Mundobasket... Čeka se FIBA Izvor: MONDO

Srbija je spremna za Svjetsko prvenstvo u Turskoj. To se pokazalo u pripremnim utakmicama, zaključno sa ubjedljivom pobjedom nad Kinom u Beogradskoj areni - 89:53.

Selektor Dušan Ivković je ocijenio da je utakmica bila "čudna", kao i da je Srbija posljednje tri četvrtine odigrala "iznad svog nivoa, a Kina ispod".

Centralna priča, međutim, imala je veze sa najavama da će FIBA možda suspendovati igrače koji su učestvovali u tuči na meču sa Grčkom u četvrtak u Atini. Mediji su proteklih dana nagađali da će neki igrači Srbije biti suspendovani jednu utakmicu, ali i sa dvije, tri, čak i pet.

"Ako bi se obistinilo ono što se piše po medijima, mi nemamo šanse ni da prođemo u drugu rundu. Normalno je da ne mogu da objavim spisak, ako ne znam odluku FIBA. Pričaćemo kada saznamo konačnu odluku", podsjetio je Ivković da će 12 igrača za Mundobasket odrediti tek u srijedu kada FIBA presudi.



Kapiten Nenad Krstić nije igrao protiv Kine, a selektor je to obrazložio željom da ga oslobodi pritiska poslije incidenta u Atini.

"Imamo više igrača u rotaciji. Krstić je proveo neprospavanu noć u Atini i pod strahovitim je psihološkim pritiskom, trebao mu je psihološki odmor", zaključio je Ivković.

Krstić je utakmicu pratio "u civilu".

"Osjećam se dobro i sve što sam imao, već sam rekao na temu tuče u Atini. Što se mene tiče, ta priča je završena. E, sad... Da li će nas kazniti, to ne znam"...

Na pitanje da li postoji nervoza zbog mogućnosti da ga FIBA kazni, centar Oklahome je odgorovio:

"Da, postoji, ali opet... Ništa tu ne mogu da uradim, ništa ne zavisi od mene. Ostaje mi da, valjda u ponedeljak, dam još jednu izjavu, ne za atinsku policiju, nego za FIBA i da čekam. Samo ću ponoviti ono što sam rekao u Atini".

Duško Savanović je prenio priču iz svlačionice.

"Prokomentarisali smo da je bila dosadna utakmica i hvala Bogu da je tako... Bolje to, nego da smo ušli u egal završnicu. Ipak smo pokazali ko je ko, ko je u košarci Srbija, a ko Kina. Čast svakome, ali... Pokazali smo pred ovim ljudima da ono u Atini nije bilo slučajno", rekao je kroz osmijeh Savanović gestikulirajući rukama u pravcu međunožja, a nešto što se u uličnom žargonu naziva "mud...", nazvao je:

"Timski duh..."

Nemanja Bjelica tvrdi da događaj u OAKA dvorani u Atini nije poremetio atmosferu u ekipi:

"Nije uopšte!", kategoričan je bio novi član Kahe Laboral.

"Uostalom, vidjeli ste večeras... Dok igramo kao tim, sve djeluje kako treba i tako je bilo i ovog puta".

Ovo je bio 12. meč između Jugoslavije/SCG/Srbije i Kine i 11. pobjeda, s tim da ostaje zapisano da je selekcija najmnogoljudnije zemlje svijeta pobijedila 2004. godine na OI u Atini (67:66) i eliminisala Srbe još u prvoj fazi (kasnije su završili na 11. mjestu).

"Dobro je što smo nastavili pobjednički niz, ali je još bolje što smo se svi razigrali. U ponedeljak igramo još jednom s njima i to će biti sjajna prilika da se svi igrači još razdrmaju pred start turnira", podvukao je Kosta Perović.

Svi ističu da je utakmica sa Kinom poslužila da se svi igrači razigraju, oslobode, rastrče, a primjer je Mačvan koji je za deset minuta u igri imao 18 poena.

Reprezentativci Srbije kažu da se osjećaju dobro, svježe, da su raspoloženi i da ih ne plaši paklen ritam utakmica u Turskoj. Osim sitnih povreda i upala, ništa ih ne sputava.

"Odigrali smo dobru timsku utakmicu, iako možda ni Kinezi nisu bili dorastao protivnik. Mislim da bi ovaj meč trebalo da nam bude uzor i da se ugledamo na dobre stvari koje smo radili", nadovezao se Miloš Teodosić.

On tvrdi da nema nervoze zbog činjenice da će selektor morati da precrta još dvojicu igrača do početka SP.

"Ne osjeća se to još u svlačionici, ali ko god ne bude išao u Tursku, biće nam teško svima, jer smo svi kao jedan i znam da taj sastanak niko neće preživjeti ravnodušno".

Plejmejker Olimpijakosa je arhivirao atinsku tuču.

"Niko više ne misli o tome, pred nama je Svjetsko prvenstvo. Da, napravili smo glupost, ali trudimo se da gledamo unaprijed".

Međutim, nemoguće je o tome ne misliti, jer FIBA prijeti kaznama.

"Ne bi trebalo ni o tome da razmišljamo. Ukoliko nas budu kaznili, mi ćemo ostati tim, tim koji može bez svakoga, ali opet... Mi smo i tim u kojem je svaki igrač potreban. Vidjećemo", zaključio je Teodosić.

(N. Janković - MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC