• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turska očekuje zaradu od 300 miliona dolara

Svi su izgledi da će dvorane biti pune na Mundobasketu i da će organizatori dobro zaraditi od turista, TV prava, sponzora...

 Turska očekuje zaradu od 300 miliona dolara Izvor: MONDO

Glavni sponzor Svjetskog prventsva u košarci mobilni operater "Turkcell" ojabio je analizu u kojoj predviđa da će Turska ekonomija biti bogatija za oko 300 miliona dolara poslije ovog takmičenja koje počinje u subotu.

"Turcell" procjenjuje da će toliko novca ostaviti u Turskoj timovi, navijači i oglašivači, prije svega na smještaj, ulaznice i dnevne troškove. Agencije prenose da su hoteli u Istanbulu,Ankari, Kajzeriju i Izmiru već prepuni, i da se očekuje da će u Tursku, da gleda košarku, doći oko 100.000 stranaca!

U prilog tezi da je 300 miliona realna zarada, govori i podatak da će samo na boravak američkog nacionalnog tima biti potrošeno, od strane saveza, 1,3 miliona dolara. Organizatori su saopštili da je prodato 80 odsto karata i da se očekuje da utakmice prati oko 200.000 gledalaca ukupno.

Turska država je u sportsku infratrukuru uložila oko 100 miliona dolara, dok se troškovi same organizacije procjenjuju na 20 miliona.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC