• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mile se vraća kući

FMP Železnik i Mile Ilić blizu su dogovora oko obnavljanja saradnje.

 Mile se vraća kući Izvor: MONDO

Poslije puteševstvija po Nju Džersiju, Koloradu, Roštovu, Bilbau, Sevilji, Valjevu... Mile Ilić mogao bi košarkašku rehabilitaciju da potraži u klubu u kojem je i stekao ime, reprezentativni status i NBA potencijal.

Visoki centar blizu je dogovora sa FMP Železnikom, piše beogradski "Sport".

Prošle sezone, Ilić je igrao za Metalac iz Valjeva i tada je nagovijestio da i dalje može da bude opasno oružje pod obručima.

Ilić je rođen 2. juna 1984. godine u Tuzli, a košarku je počeo da igra u mlađim kategorijama Hemofarma. Mnogo halabuke podiglo se 2002. godine kada je FMP uspeo da "ukrade" Ilića Hemofarmu i potpiše profesionalni ugovor sa tada supertalentovanim centrom.

Dugo su potom odnosi dva kluba bili na niskom nivou, a bilo je čak i saopštenja za javnost. No, Ilić je priključen jednoj od najboljih generacija FMP Železnika i učestvovao je u osvajanju nekoliko trofeja na domaćoj sceni, kao i u pohodu na polufinale ULEB kupa, kada je bio "bekap" centar Ognjenu Aškrabiću i Goranu Nikoliću.

Ilića je 2005. godine u drugoj rundi drafta izabrao Nju Džersi, za koji je kao ruki zaigrao u sezoni 2006/07. Ipak, u februaru 2007. godine, Netsi su ga prosledili Koloradu, timu koji igra u razvojnoj NBA ligi. Kada je oktobra 2007. godine Nju Džersi trejdovao Ilića u Nju Orleans, on je automatski postao slobodan igrač, jer su Hornetsi posle trejda odlučili da otkupe njegov ugovor.

Sljedeća stanica u Ilićevoj karijeri bila je Lokomotiva iz Roštova, u koju je Tuzlak prešao novembra 2007. godine. Poslije samo tri meseca, Ilić se preselio u ACB ligu, u Bilbao, gdje je i završio sezonu, a narednog ljeta prešao je u Kahasol iz Sevilje.

Poslije sezone u Andaluziji, Ilić je prošlog ljeta ponovo bio slobodan u izboru nove sredine, ali klub nije uspijevao da pronađe sve do pred start Suprelige 2010. godine, kada je prihvatio da igra za Metalac.

Ilić je visok 216 centimetara i težak 116 kilograma.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC