• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi": Ne razmišljamo o medalji

Reprezentativci Srbije spremno dočekuju SP, ali sa strahom od kazni FIBA za saigrače, koji su učestvovali u incidentima na utakmici u Atini.

 "Orlovi": Ne razmišljamo o medalji Izvor: MONDO

"Imali smo dobre pripreme, ali nas je incident u Atini malo izbacio iz ritma i razmišljanja o utakmicama. Mislim da smo na pravom putu i vjerujem da nas kazna o kojoj svi pričaju neće mnogo omesti da se spremimo i u punom sastavu dočekamo početak prvenstva", rekao je Milenko Tepić novinarima u Beogradu.

"U Turskoj ćemo igrati kao na pripremama, na svakoj utakmici ćemo dati sve od sebe. Vjerujem da možemo da se plasiramo u osminu finala, a tako i da izbjegnemo Ameriku. Poslije toga se ulazi u fazu gdje jedna utakmica određuje plasman. Ovaj tim ima kvalitet da igra utakmice na visokom nivou", dodao je košarkaš Panatinaikosa.

Plejmejker Miloš Teodosić poručio je da ne razmišlja o medalji, već samo o prvoj utakmici na turniru, protiv Angole.

"Ne treba da razmišljamo o plasmanu i medalji, već da idemo korak po korak, kao na EP u Poljskoj prošle godine. Išli smo od utakmice do utakmice i davali sve od sebe na terenu. Argentina je, po imenima, favorit u našoj grupi, ali najviše se pribojavam utakmice protiv Angole, koja je prva, to je za nas najvažniji meč", rekao je plejmejker Srbije.

Teodosić je dodao da se na pripremama radilo dobro kao i prethodne godine i da se nada da će ekipa imati uspjeha kao na turniru u Poljskoj.

"Individualno smo napredovali i za nijansu smo iskusniji od prošlog turnira u Poljskoj. Ništa bitno se nije promijenilo u radu, treću godinu treniramo sa Ivkovićem. Radilo se podjednako dobro kao prošle godine, nadam se da ćemo imati sreće i uspjeha kao u Poljskoj", dodao je Teodosić.

Kosta Perović rekao je da je zadovoljan pripremama, ali da se nada da kazna FIBA neće poremetiti atmosferu u ekipi.

"Dobro smo se pripremili, dobra je atmosfera. Nadam se da će sve biti u redu, samo da nas odluke FIBA ne poremete i da kazne neće biti drastične. Svaki igrač je dragocjen za našu reprezentaciju, pogotovo kada se radi o najboljim igračima i kapitenu. Nadam se najboljem", rekao je centar "orlova".

"Radili smo dva mjeseca, učestvovali na turnirima i igrali utakmice sa protivnicima sa drugih kontinenata, pošto je to razlika između SP i EP. Ekipe sa drugih kontinenata gaje drugu vrstu košarke, donekle smo se upoznali sa tim", dodao je košarkaš Barselone.

Na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, od 28. avgusta do 12. septembra reprezentacija Srbije će igrati u Grupi A sa selekcijama Angole, Argentine, Australije, Njemačke i Jordana.

(Beta, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC