• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstiću tri, Teodosiću dva meča suspenzije!

Srbija će početi Svjetsko prvenstvo u košarci bez kapitena i zamjenika kapitena.

 Krstiću tri, Teodosiću dva meča suspenzije! Izvor: MONDO

Iz FIBA je stigla odluka. Nenad Krstić je kažnjen sa tri utakmice neigranja, a Miloš Teodosić sa dvije.

Uz to i Košarkaški savez Srbije kažnjen je novčano, a sve zbog nepotrebne tuče između grčkih i srpskih košarkaša na Akropolis kupu u Atini.

To znači da će, ukoliko selektor Srbije Dušan Ivković odluči da zadrži Krstića i Teodosića u timu, Srbija igrati bez dva jako bitna igrača u utakmicama protiv Angole u subotu, odnosno Njemačke u nedelju, a da će Krstić pauzirati i protiv Jordana u ponedeljak.

Ipak, Ivković do petka u 12 časova mora da precrta još jednog košarkaša kako bi sastav Srbije brojao 12 igrača. Na Dudi je da odluči da li će se odreći usluga jednog od dvojice suspendovanih.

Kažnjeni su i grčki košarkaši Adonis Fotsis i Sofoklis Skorcijanitis - sa po dvije utakmice neigranja.

Odluka FIBA, kakvu je prethodnih dana "prognozirao" samo prekaljeni funkcioner Borislav Stanković, unijela je priličan nemir u srpsku delegaciju u Kajseriju.

Prvi komentar dao je predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić.

"Neprijatno smo iznenađeni odlukom. Očekivali smo blažu kaznu. Ostali smo bez dvojice važnih igrača, a praktično nemamo mogućnost ni da se žalimo".

Krstić će u kasu FIBA morati da uplati 45.000 švajcarskih franaka, a KSS 20.000.

Iz razgovora sa ljudima iz Saveza, moglo se zaključiti da komisija koja je odlučivala o kaznama nije radila potpuno samostalno!

Djelovalo je kao da se cio svet interesovao kakvu će kaznu dobiti akteri tuče. Navodno je bilo "poziva" i postojale su dvije "struje". Nadglasana je ona koja je zagovarala blaže stanovište - da bi trojicu igrača trebalo kazniti jednom, a Krstića sa dvije utakmice neigranja.

Bilo je i prijedloga da sankcije budu samo finansijske, ali je (nezvanično) to odbio Patrik Bauman, generalni sekretar FIBA, rekavši da svjetskoj košarkaškoj organizaciji "nije potreban novac, već da se jednom zauvijek završi sa ovakvim trendom".

Ljudima iz FIBA očigledno je upala u oko činjenica da tuče izbijaju češće na prijateljskim, nego na zvaničnim mečevima, vjerovatno zbog percepcije igrača, koji računaju na to da će im biti progledano kroz prste.

KSS će se žaliti na finansijski dio kazne, pogotovo što srpski  Savez nije bio organizator utakmice u Atini, a moguće je i da će KSS preuzeti na sebe plaćanje Krstićeve kazne.

(Nikola Janković, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC