• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspored i kazne "precrtale" Raduljicu

Posljednji prekobrojni "orao" centar Miroslav Raduljica.

 Raspored i kazne "precrtale" Raduljicu   Izvor: MONDO

Bez Miroslava Raduljice!

Selektor Srbije Dušan Ivković suočen sa dodatnim opterećen u vidu suspenzije dva najbolja igrača - Nenada Krstića i Miloša Teodosića, morao je u petak poslije doručka da saopšti ime jednog košarkaša koji neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

Tužnu vijest primio je centar Raduljica, ali ni ostali je nisu primili ravnodušno. Naprotiv!

Odluka selektora začudiće mnoge s obzirom da će "orlovi" prve tri utakmice igrati sa jednim klasičnim centrom Kostom Perovićem, ali možda bi baš u imenima i sastavima naša tri prva protivnika (Angola, Njemačka i Jordan) trebalo potražiti razloge za ovakav izbor.

Srbija će protiv niskih postava rivala u prva tri kola krenuti u nadmetanje sa desetoricom i stoga su selektoru bila potrebnija šestorica bekova na raspolaganju.

"U situaciji smo da igramo 10 protiv 12 i to nije nimalo lako. Bez Teodosića neophodna nam je bekovska linija od šest igrača. Trebalo se odlučiti između igrača na pozicijama četiri i pet i to ne samo prema trenutnoj formi već i snazi timova. Da smo na startu igrali protiv Australije i Argentine vjerovatno bi otpao neko iz niske postave."

"Ovako odlučivao sam između Raduljice i Mačvana i odlučio da zadržim ovog drugog zbog mogućnosti da obavi više uloga na terenu."

Uprkos svemu selektor nije bio spreman da se odrekne dvojice najboljih igrača - kapitena i zamjenika kapitena, a njihovog zamjenika nije još saopštio ekipi pa tako nije htio ni novinarima.

"Lukavo pitanje, ali ne bih da pravim grešku nekih trenera koji su takve odluke igračima saopštavali preko medija", rekao je Ivković.

Posljednji put selektor vicešampiona Evrope osvrnuo se na odluku FIBA.

"Ne bih pretjerano da komentarišem, ali mislim da je sve bilo perfidno i da se radilo o kupovini vremena. Nije u redu takvu odluku saopštavati 48 sati pred početak turnira. I kako sad psihološki pripremiti ekipu kada su igrači tako emotivno primili ovu vijest? Incident u Atini dogodio se 19.avgusta."

Koliko je bilo teško održati atmosferu u četvrtak uveče tokom treninga to samo Duda zna. On je podsjetio da je stručni štab za kazne saznao u 20. minutu treninga i da su igrači odmah provalili da nešto nije u redu.

"Morali smo odmah da pitamo njih dvojicu, ne samo da li su spremni da izdrže kaznu već i da budu uz tim kada se bude igralo sa 10 igrača. poslije. Morali smo da nastavimo da treniramo u novoj kompoziciji tima i pokušamo što bolje da se adaptiramo na novonastalu situaciju."

"Kakva je atmosfera? Pa ovako, poslije treninga reagovali smo sastankom i analizirali tri protivnika, a igrači su se potom ćutke povukli u svoje sobe. Nema drame, glavu gore idemo da se borimo 10 na 12."

Igrači su u petak u lobiju hotela izgledali prilično potišteno. Da li im je potrebno osvježenje i malo vedrine bilo je pitanje za selektora.

Poslije desetak sekundi tišine Ivković je odgovorio kontrapitanjem.

"Da ih vodimo u šetnju", što je izazvalo smijeh u pres-sali.

"Pitanje je na mjestu, a ja sam radije za ovu varijantu koja nas je ošamutila nego da ih poslije svega vidim vesele i raspoložene. Tu onda nešto ne bi bili u redu."

Selektor je za kraj rekao da je Raduljica dobrodošao ukoliko želi da ostane sa ekipom, ali da igrači uglavnom moraju da se jave u klub kada im prestanu obaveze prema reprezentaciji.

"Ukoliko želi, bilo bi dobro da ostane sa nama", rekao je Duda.

(Izvještač Monda sa Mundobasketa - Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC