• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TURSKA: Grci se žalili, a Srbi?

Grčki mediji u petak objavili da se njihov savez žalio na suspenzije Fotsisa i Skorcijanitisa, dok se KSS, izgleda, pomirio sa sudbinom.

 MONDO TURSKA: Grci se žalili, a Srbi? Izvor: MONDO

"Nemam potvrdu da su se Grci žalili na kazne njihovim igračima", izjavio je za MONDO predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić.

Da li će se Srbi žaliti?

"Razmatramo tu mogućnost, mada smo svjesni da žalba neće pomjeriti start Svjetskog prvenstva i da se njeni efekti vjerovatno neće odnositi na utakmicu sa Angolom. Planiramo da se žalimo na izrečene kazne finansijske prirode".

Kapičić je aludirao na činjenicu da je FIBA, pored tri utakmice neigranja Nenadu Krstiću, odnosno dvije Milošu Teodosiću, naložila kapitenu "orlova" da plati 45.000 švajcarskih franaka, a KSS 20.000.

Pogledajte FOTO-GALERIJU sa posljednjeg treninga Srbije.

Predočili smo prvom čovjeku KSS, da su Grci od FIBA tražili da na njihovu žalbu reaguje po hitnom postupku, tako da Sofoklis Skorcijanitis i Adonis Fotsis budu na raspolaganju bar za duel sa Portorikom u drugom kolu, ako ne za okršaj sa Kinom na premijeri.

"U ovom trenutku preduzeli smo neke korake. Ali s obzirom na to da je prva utakmica već u subotu, moguće je da ćemo pokušati nešto naknadno", nije bio najjasniji Dragan Kapičić.

Imajući u vidu očajno stanje kase KSS, nametnulo se i pitanje da li srpski Savez ima novca za žalbu, čije samo podnošenje košta 10.000 franaka?

"Moramo da se presaberemo, jer imamo obaveze na sve strane, a nismo u nimalo zavidnoj finansijskoj poziciji", odgovorio je Kapičić.

Ostaje da se vidi hoće li grčka žalba na neki način uroditi plodom. Što se tiče reprezentacije Srbije, izgleda da je nastup bez dvojice ključnih igrača u prve dvije, odnosno tri utakmice A grupe, prihvaćen kao svršen čin i da nisu do kraja iskorišćeni svi vidovi borbe, mada je očigledno i da su finansije u svemu odigrale bitnu ulogu.

Sa ove tačke gledišta, čelnicima KSS u prilog bi išlo da grčka žalba ne urodi plodom..

(izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC