• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jordan nije dokusurio Australiju!

Aleks Marić predvodio "kengure" do preokreta u susretu sa najvećim autsajderom A grupe! Grčka bolja od Kine, Litvanija i Slovenija rutinski.

 Jordan nije dokusurio Australiju!  Izvor: MONDO

Na neki način, tužno je bilo gledati završnicu prve utakmice u "srpskoj" Grupi A...

Simpatični i nadasve borbeni košarkaši Jordana propustili su ne jednu, nego najmanje pet prilika da osiguraju istorijsku pobjedu i to na debiju na Svjetskim prvenstvima.

Favoriti Australijanci, ni sami ne znajući kako, uspjeli su da izbjegnu šokantan poraz.

Pred oko 2.500 gledalaca u Dvorani "Kadir Has": Australija - Jordan 76:75 (12:18, 20:21, 24:16, 20:20).

Momci koji tokom sezone 2009/10 gotovo da nisu igrali takmičarsku košarku zbog problema u jordanskom košarkaškom savezu, vodili su od početka utakmice protiv visinski nadmoćnih "Boomersa".

U nekoliko navrata, Australija je bila i na "minus 10", ali je prije svih Aleks Marić vratio ekipu u igru, monstruoznim zakucavanjem za 50:52 krajem treće četvrtine, na šta se Bred Njuli nadovezao sa još jednim kucanjem. Time je rezultat bio poravnat.

Ni kada su "Oziji" poveli rano u posljednjoj četvrtini, momci Marija Palme nisu odustali, već su uzvratili istom žestinom i u finiš ušli sa prednošću od šest poena razlike (74:68, 1:20 do kraja).

Suočen sa porazom, asistent u stručnom štabu San Antonio Sparsa i selektor Australije Bret Braun, počeo je da forsira igru na centre Marića, Dejvida Andersena i Meta Nilsena, što je Australiji donosilo gotovo sigurne poene u napadu, protiv visinski hendikepiranih Jordanaca.

Na drugoj strani, strah od poraza (ili pobjede?) bio je snažniji od preko potrebne mirnoće kod igrača Jordana, tako da su redom promašivali Osama Dagles, Zaid Alkhas i sjajni Amerikanac jordanskog porijekla Rašim Rajt.

Trinaest sekundi prije kraja, Andersen je pogodio oba slobodna bacanja za vođstvo Australije od 76:75, ali je Jordan imao dovoljno vremena za posljednji napad i pobjedu. Loptu je uzeo Rajt, koji je četiri sekunde prije kraja promašio ulaz uz kontakt, a potom njegovi saigrači iz odbojke u tri uzastopna pokušaja nisu uspjeli da "ćušnu" loptu u koš...

Za pobjedu!

Najbolji igrač utakmice bio je doskorašnji igrač Partizana, a od ovog ljeta centar Panatinaikosa Aleks Marić. Iako u izjavama nije skrivao da je ucijenjen da igra za Australiju i da mu se nastupa za "njegovu" Srbiju, prema Jordancima nije imao popusta: 23 poena, devet skokova.

Pazi se Marića!

Posljednji u nizu zicera promašio je Zaid Abas. Lopta je završila u obruču, a medijski izvještaji ostali bez naslova u kojem debitant pobjeđuje trostrukog polufinalistu Olimpijskih igara.

KAJSERI - Kadir Has Spor Salonu. Gledalaca: 2.500. Sudije: Hoze Anibal Karion (Portoriko), Murat Biričik (Turska), Samir Abakil (Maroko).

AUSTRALIJA: Martin, Mils 10, Gibson 2, Ingles 3, Njuli 4, Marković, Barlou, Vortington 3, Bejns, Andersen 22 (9sk, 4as), Nilsen 9 (4sk, 2bl), Marić 23 (9sk, 1as).

JORDAN: Alnadžar, Rajt 16, Abas 20 (10sk), Alavadi 9, Hadrab, Sobzokov 5, Dagles 7, Alsous, Zaghab 2, Alkhas 5 (5sk), Husein, Idias 11 (5sk).

OSTALI REZULTATI PRVOG KOLA


GRUPA B: Tunis - Slovenija 56:80 /Slimane 11 - Dragič 16, Vidmar 15, Nahbar 14/

GRUPA C:
Grčka - Kina 89:81 /Burusis 21, Zizis 21, Spanulis 19 - Ji 26, Sun 15, Vang 15/

GRUPA D: Novi Zeland - Litvanija 79:92 /Peni 37, Vukona 19 - Kleiza 27, Jankunas 15, Mačiulis 14/

(izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC