• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gola Angola!

Nekompletna reprezentacija Srbije furiozno počela nastup na Svjetskom prvenstvu. Protiv Angole "plus 50"! U nedelju od 18.00 sa Njemačkom.

 Gola Angola! Izvor: MONDO

Borbeno, angažovano, efikasno, pametno!

Tako je Srbija odigrala utakmicu prvog kola A grupe Mundobasketa, pred oko 2.000 gledalaca u Kajseriju protiv Angole - 94:44 (25:9, 18:9, 34:14, 17:12).

Već u šestom minutu "orlovi" su imali dvocifrenu prednost, koja je rasla do maksimalnih 50 poena razlike na kraju, slobodnim bacanjem Koste Perovića.

Aleksandar Rašić ubacio je šest trojki iz sedam pokušaja i sa 22 poena - neočekivano - bio najefikasniji na terenu. Duško Savanović zabilježio je 13 poena i sedam skokova, a Milan Mačvan 11 poena.

Suspendovani kapiten Nenad Krstić i njegov zamjenik Miloš Teodosić pratili su utakmicu sa tribina. Biće tako i u nedelju od 18 časova protiv Njemačke, a Teodosić će se vratiti u ponedeljak, na meču sa Jordanom.

Ne da se njihovo odsustvo nije osjetilo na premijeri SP, nego je FIBA mogla da suspenduje Srbima još dvojicu igrača. Opet bi višestruki šampion Afrike bio potpuno nemoćan.



Selektor Srbije Dušan Ivković počeo je utakmicu sa petorkom Marković, Rašić, Bjelica, Veličković i Perović. Rašić je sa četiri trojke iz četiri pokušaja u prvih osam minuta, najviše doprinio vođstvu od 23:9. Na "mali odmor" otišao je sa 14 poena, uz po jedan skok, asistenciju i ukradenu loptu.

Napad Angole potpuno je ukočen, "orlovi" su dominirali u skoku (49:25, od toga 30 u odbrani, čak 19 u napadu), što im je omogućilo da dosta poena (14) postignu iz kontri ili takozvanih "drugih napada" (24).

U drugoj četvrtini najviše su igrali Paunić, Tepić, Kešelj, Savanović i Mačvan. Maltene, ko god je pokušao da poentira van linije od 6,25 metara - uspio je. Do poluvremena je Srbija gađala 8/22 za trojku, uz samo 14 pokušaja za dva. Nije se "upisao" samo Stefan Marković.

A, na semaforu su stvari postajale sve tužnije po Angolu - 32:12, 42:17... Dovoljno je reći da su "orlovi" primili manje od deset poena u obe četvrtine.

U nastavku utakmice, uz povremena opuštanja, egzibicija vicešampiona Evrope. Svašta je pokušao selektor Angole, ali su izabranici Dušana Ivkovića kreativnošću nastavili da pune koš protivnika. Neke od kombinacija u trećoj četvrtini trebalo bi da uđu u Top 10 akcija prvog kola SP - ako takav izbor uopšte postoji.



U 24. minutu bilo je "plus 30" (57:27), krajem treće dionice čak 44 poena prednosti (75:31), da bi u posljednjih deset minuta Angola napokon uživala u periodu ravnopravne igre.

Mirnu završnicu narušio je njen strateg Luiš Magaljaeš, koji je "poludio" kod rezultata 90:44 i dobio tehničku grešku.

"Orlovi" su imali čak 26 asistencija, izgubili su osam lopti, a protivnik 17. Za trojku su šutirali 11/30, iz igre ukupno 48 odsto.

SRBIJA: Tepić 7 (5sk), Rašić 22 (3sk, 3as), Paunić 5 (5sk), Bjelica 9 (4sk, 2as), Marković 7 (2sk, 4as), Savanović 13 (7sk, 4as), Kešelj 3 (8sk), Perović 9 (6sk, 3bl), Veličković 8 (2sk, 7as), Mačvan 11 (6sk, 2as).

ANGOLA: Siprijano 10, Fortes, Moraiš 8, Bonifasio 2, Paulo 2, Žeronimo 2, Gomez 5, Mbunga 7, Ambrozio 3, Almeida, Lutonda 1, Mingas 4.

(izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC