• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuski "šamar" Špancima

Košarkaši Španije porazom su počeli odbranu titule prvaka svijeta! Iako je gubila 35 minuta, Francuska na kraju slavila - 72:66.

 Francuski "šamar" Špancima Izvor: MONDO

Kao na posljednjem Evropskom prvenstvu, kada ih je na premijeri iznenadila Srbija, Španci su i na Mundobasketu priredili navijačima neprijatno iznenađenje.

Svjetski i evropski šampioni "lemali" su u prvom poluvremenu Francuze, osuđene na snalaženje bez Tonija Parkera, ali su u finišu utakmice dobili jak šamar.

Gotovo sve vrijeme je Španija vodila - najviše sa 20:9 u prvoj četvrtini, mada je i krajem treće imala lijepih 44:36 - a "galski pijetlovi" hvatali priključak. Od pomenutih 44:36, Francuska je za minut i po napravila seriju od 7:0 i trojkom Batuma uz zvuk sirene smanjili na 44:43.

Slom Španaca uslijedio je od 34. do 39. minuta, kada je protivnik serijom od 19:4 stekao praktično nedostižno vođstvo - 65:54!

Do kraja je ostalo samo 78 sekundi, ali se "furija" nije predala. Uglavnom koševima Navara, poslije par početničkih grešaka protivničkog tima, prišla je na 70:66 (21 sekund prije kraja) ali dalje od toga nije mogla.

Sjajnim nastupom igrača sa klupe, koji su ubacili više od 40 poena, Francuzi su bacili na koljena zvaničnog šampiona - 72:66 (9:18, 18:10, 16:16, 29:22)!

"Zaboravljeni" Mikael Želabal (nekada član Real Madrida i Sijetl Supersoniksa) postigao je 16 poena, Nikola Batum 14, Andre Albisi 13, a Alen Kofi 11. U poraženom sastavu istakli su se Huan Karlos Navaro sa 17 i Rudi Fernandez sa 13 poena.

Francuzima u utorak predstoji duel sa Libanom, dok će Španija pokušati da se vrati na pobjednički put protiv Novog Zelanda. U okviru D grupe sastaće se još Litvanija i Kanada.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC