• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci opet pobjeđuju: Oduvali Kanadu pred SP!

Autor mondo.rs

Izgleda da je poraz od Australije bio samo loš dan...

Amerikanci u dobrom raspoloženju odlaze u Kinu!

U posljednjoj pripremnoj utakmici pred zvanične mečeve na Mundobasketu - laka pobjeda. Košarkaška reprezentacija SAD se bez problema "oporavila" poslije istorijskog poraza protiv Australije, prvog posle 13 godina, pobijedivši u Melburnu svoje severne susjede.

Kanada je u Sidneju bila nedovoljno dobar izazivač i već poslije prve četvrtine bilo je jasno da u ovom trenutku ne mogu da iznenade SAD - 84:68 (20:7, 26:22, 18:16, 20:21).

Popović je na ovoj utakmici koristio svih 12 igrača u rosteru i najveću minutažu poverio Donovanu Mičelu (23 i po minuta) koji je kao starter imao 12 poena, isto koliko i Kemba Voker.

Najefikasniji u redovima SAD bio je Džejlen Braun, novi košarkaš Šarlota, koji je postigao 19 poena (8/11 iz igre), dok vrijedi istaći i Majlsa Tarnera sa 10 poena i 15 skokova. Dvocifrenom učinku još je bio blizu Harison Barns, takođe starter na današnjem meču (9).

Slab doprinos iz prve petorke dao je Džejson Tejtum 6 poena (2/11 iz igre), dok se nije proslavio ni Kris Midlton za 19 minuta na parketu (0/8), ali osam asistencija.


U sastavu Kanade, koji mnogi vide kao "favorita iz sjenke", istakao se Kajl Viltdžer sa 21 poenom, dok je 13 dodao Kem Birč.

Dvostruki uzastopni šampion svijeta je u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo odigrao četiri utakmice - pobijedili su Španiju (90:81), Australiju (102:86) i Kanadu (84:68), dok su jedini poraz doživjeli upravo od Australije (98:94).

Amerikanci će u grupnoj fazi takmičenja u Kini igrati sa Turskom, Češkom i Japanom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC