• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski zet presudio Srbima!

Srbija izgubila od Njemačke 81:82 poslije dva produžetka. Tepić promašio pobjedu. Jagla junak meča.

 Srpski zet presudio Srbima! Izvor: MONDO

Pedeset minuta košarkaši Srbije uporno su odbijali da izgube utakmicu, koju je glatko trebalo da dobije protivnik.

Poslije pedeset minuta, morali su da polože oružje. Šut Milenka Tepića za pobjedu malo prije sirene koja je označavala kraj drugog produžetka završio je na obruču i Nijemci su počeli da slave.

U nedelju uveče, u drugom kolu Grupe A: Srbija - Nemačka 81:82, 73:73, 69:69 (17:14, 18:23, 19:19, 15:13).

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU

Poslije nerealno visoke pobjede nad Angolom u subotu uveče (94:44), najbolji košarkaši Srbije  bili su suočeni sa znatno ozbiljnijim protivnikom. Kad je utakmica krenula, shvatili su da ih je napustio i šut.

A, kada su jedna za drugom, lopte krenule da "izlaze" iz koša, kod nekih se rodila nervoza, a neke je napustilo samopouzdanje.

Kada je došla nervoza, počele su da se gomilaju greške, a sve to dalo je protivniku podlogu za partiju kakvu će teško ponoviti na turniru. Bar pojedinci... Ovako opisano, djeluje da su momci Dušana Ivkovića izgubili utakmicu sa 20 poena razlike.

Ali, nisu zbog svog karaktera.

Da je semafor bio isključen, neutralni posmatrač možda bi stekao utisak da  Nijemci "delju". Ali na semaforu bi pisalo Srbija 83, Njemačka 82 da je posljednji šut  beka Srbije Tepića završio u, a ne na obruču.

Čudno je bilo gledati grogiranu i umornu Srbiju kako se vraća i vraća... I vraća. Srpski  igrači ličili su na vojsku koja je krenula u borbu golih ruku, bez oružja (šuta), ali opet riješena da pobjedi ili bar "umre" časno.

Dva minuta prije kraja četvrte četvrtine Nijemci su vodili sa 69:63 i imali loptu, a onda je Aleksandar Rašić pogodio dvije trojke, od čega drugu 20 sekundi prije kraja za 69:69 i prvi produžetak, koji je došao poslije dobre odbrane Novice Veličkovića nad kapitenom "Die Mannschafta" Štefenom Hamanom.

Nijemci su tada tražili faul, ali su morali u novih pet minuta borbe.

Zašto, ne znaju ni sami, tek "orlovi" su prvi produžetak počeli sa nerezonskim greškama i opet su morali da se vade - 69:73, tri minuta prije kraja. A, onda trojka Tepića, pa jedan pogođen slobodnjak Koste Perovića i opet smo bili u utakmici. Tepić je pri rezultatu 73:73 probao za tri poena, 20 sekundi prije kraja i lopta je bukvalno "izašla" iz koša.

Novi produžetak i opet isto...

Poslije krajnje sumnjivog faula u napadu koji je dosuđen Peroviću, Amerikanac u redovima Njemačke Demon Grin digao se dva puta za dva poena i oba puta pogodio. Bilo je 73:79, svega dva minuta prije kraja produžetka.

Kraj?

Ni to nije bilo dovoljno da Nijemci dokusure protivnika . Tepić je ubacio polaganje, poslije dva skoka u napadu Srbije , Milan Mačvan zalepio rampu Hamanu, a Rašić pogodio oba slobodna bacanja. Srbija se vratila - 77:79, minut prije kraja.

Izvanrednu odbranu odigrali su "orlovi" u tom trenutku, Duško Savanović ukrao je loptu Janu-Hendriku Jagli, bacio se po nju, ali nije uspio da je zadrži. Ona je izašla u aut u polju protivnika, a protivnik je imao tri sekunde da uradi nešto.

Jagla je primio loptu okrenut leđima košu, krenuo na ulaz, da na ulaz ka uglu terena i pored Mačvana odapeo trojku odrazivši se sa jedne noge. Pogodio je nešto što se pogađa jednom... 77:82, 54 sekunde prije kraja!

Kako nas je samo tresnuo po živcima taj Dirkov dvojnik, srpski zet, suprug kćerke Svetislava Pešića. Imaće Kari šta da mu kaže...

Djelovalo je to kao konačan i definitivan kraj nastojanja  igrača Srbije da dobiju davno izgubljeno. Ali, ni tada nije bilo predaje!

Tepić je ubacio dva bacanja, odigran je presing i oduzeta lopta Hamanu, poslije čega je Grin dobio petu ličnu, Rašić je takođe ubacio slobodnjake i bilo je 81:82, 41 sekund prije kraja.

Na polovini Srbije , Robin Bencing promašio je otvoren šut za tri poena i imali smo 12 sekundi za pobjedu... Lopta je stila u Tepićev posjed, on je krenuo na visokog Jaglu i lijevom rukom nije uspio da položi loptu u koš - 81:82.

Ružno veče za nas, loša igra, mnogo nervoze, malo rješenja u napadu, a opet šut za pobjedu!? Nije to slučajno... To se uči i vježba.

Tepić je poslije utakmice priznao da je i sam, kao i ekipa, pravio veliki broj grešaka, ali da je toliko mnogo šuteva odbilo da uđe u koš. On je poželio da nam se manjak sreće vrati kada to bude najpotrebnije.

I mi to želimo...

Glavu gore, sutra je novi dan...

Dan za Jordan!

KAJSERI - Kadir Has Spor Salonu. Gledalaca: 2.500. Sudije: Hoze Anibal Karion (Portoriko), Markos Benito Fornieš (Brazil) i Samir Abakil (Maroko).

SRBIJA: Tepić 14, 3sk, 4 izg, Rašić 15 (3/8 za tri), 3 sk, 5 as, Paunić, Bjelica 2, 4 sk, Marković 3, 7 sk, 7 as, Savanović 2 sk, 2 izg, Kešelj 7, 4 sk, Perović 20 (8/10 za dva), 2 sk, Veličković 11 (5/11 za dva, 0/5 za tri), 9 sk, Mačvan 9, 3 sk.

NJEMAČKA: Štajger, Šafarčik 14 (4/7 za tri), Ginter, Olbreht, Meknoton 12, Haman 10, Grin 15 (6/8 za dva), Pleis 2, 7 sk, Haris 4, Švetelm 1, Bencing 2, Jagla 22, 9 sk, 4 as, 2 ukr, 1 bl.

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC