• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Nemam šta igračima da zamjerim

Igrači su se borili, trudili, možda im je potrebno malo više iskustva, izjavio selektor Dušan Ivković poslije poraza od Nijemaca

  Ivković: Nemam šta igračima da zamjerim Izvor: MONDO

Nije htjelo, pa nije htjelo... Prepoznao je to i selektor Dušan Ivković.

Svakako da je po kvalitetu, mladosti, košarkaškoj lucidnosti i mnogo toga još, Srbija trebalo da pobijedi Njemačku u nedelju uveče, ali dogodio nam se poraz poslije dva produžetka u drugom kolu Grupe A.

Evo kako je to Ivković doživio.

"Mi smo odigrali večeras jednu izuzetno tešku i neizvjesnu utakmicu sa dva produžetka, 50 minuta... Ja stvarno nemam nikakve riječi zamjerke na odnos igrača prema igri, on je bio vrhunski, borili smo se 50 minuta, međutim moguće da je tu trebalo nešto više iskustva, više detalja...", rekao je Ivković i pojasnio:

"Mi imamo samo Kostu Perovića, jednog jedinog igrača koji je igrao na Svjetskom prvenstvu u Japanu. I ono što je evidentno, nedostajali su nam igrači završnice, kada treba da se iskreira i postigne siguran poen", prokomentarisao je Ivković činjenicu da su svi igrači Srbije, osim centra Perovića, debitanti na SP.

Kada bi Ivković pozvao minut odmora i nacrtao akciju na tabli ili objasnio kako ćemo se braniti, uglavnom je to imalo momentalan efekat na terenu, a primjer je trojka Aleksandra Rašića za prvi produžetak. Petorka je tada milimetarski tačno izvela markerom nacrtanu akciju i Srbija je dobila novu šansu za pobjedu.

Ali, potom je ponestalo sreće.

"Mi smo to uspijevali na tajm-autu da iznenadimo i priđemo, ali smo uvek bili na korak iza... A, kada si korak iza i kada nemaš sreću, a samo u drugom produžetku Jagla je stigao Novici sa obruča četiri poena i ubacio ta tri poena, znači da je sreća bila na strani njemačkih igrača i to je možda presudilo".

"Kao što je rekao (njemački selektor) Bauerman, možda su oba tima zaslužila pobjedu, koliko su puno igrači to željeli i koliko su se borili".

Vremena za preduboku analizu onoga što se događalo na parketu Kadir Has dvorane u Kajseriju ove večeri nema. Neće proći mnogo vremena od doručka do početka utakmice u ponedeljak.

"Imamo važnu utakmicu protiv Jordana, koju moramo da znamo kako da dobijemo. Poslije ova dva produžetka koji su se završili u devet sati, sutra će utakmica početi jako rano, u pola pet... U tim se vraća Teodosić i moramo da znamo kako i na koji način ćemo da ga uvedemo u igru, pogotovu što su večeras i Marković i Tepić i Rašić imali nešto veću minutažu. Povratkom Teodosića moramo da vratimo i sistem i poslije dana odmora da u zadnja dva kola dvije velike utakmice da probamo da odigramo najbolje što možemo".

Za kraj, Ivković je poručio:

"Mi smo mlada ekipa koja može i mora mnogo da nauči iz ove utakmice".

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC