• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TURSKA: Srećna li je Argentina

Argentina je pobijedila Australiju u posljednjem meču drugog kola Grupe A, ali je možda pravilnije reći da Australija nije pobijedila Argentinu.

 MONDO TURSKA: Srećna li je Argentina Izvor: MONDO

Adam Gibson digao se iz ugla, malo prije posljednje sirene, pokušao je trojkom da donese pobjedu svom timu, ali je lopta prvo udarila u "zadnji", pa u "prednji" obruč i odbila se u polje.

Ostalo je 74:72 za Argentinu, koja će ponedjeljak dočekati usamljena na vrhu tabele, sa dve pobjede.

Neizvjesna utakmica pred oko 3.500 gledalca u Dvorani "Kadir Has" u Kajseriju, trebalo je da bude riješena prije posljednjeg pokušaja Gibsona, ali su se iskusni argentinski igrači ponijeli kao puki početnici, kada su izvodili loptu iz auta, 3,54 sekunde prije kraja i to poslije tajm-auta. Izveli su je tako da je lopta završila ponovo u autu, bez da ju je iko dotakao i bez da se aktiviralo vrijeme na semaforu. U tom trenutku, Argentina je vodila sa 74:72, a Oziji su dobili priliku da niotkud riješe susret u svoju korist.

Odlično je Džozef Ingles sačekao da svi igrači odrade svoje blokove i istrče rotacije u dozvoljenih pet sekundi i onda je pronašao usamljenog Gibsona u uglu koji zaista nije imao sreće...

Prije toga, na 69:69 trojkom je izjednačio Patrik Mils, ali je već u sljedećem napadu trojku vratio Pablo Priđoni (72:69, 31 sekund prije kraja).

Potom je Mils pogodio jedno slobodno bacanje, a iskusni Luis Skola 8,8 sekundi prije kraja uspio da iznudi faul, koji je pretvorio u dva sigurna poena sa penala za 74:70. U preostalom vremenu nadu "Boomersima" je vratio Gibson, košem iz odbojke, ali potom nije uspio da postane potpuni heroj nacije.

Zanimljivo, kako je Gibsonova trojka izašla iz obruča, tako je jedan od igrača Argentine uhvatio loptu i deganžirao je daleko pod svodove dvorane. Stoga, Australijanci su tražili tehničku grešku, ali se sudijska trojka pravdala da je u trenutku deganža već bilo isteklo vrijeme.

Australija u ponedjeljak, poslije utakmice Jordan - Srbija, igra protiv Njemačke, a posljednji duel trećeg kola odigraće Argentina i Angola.

Argentina ima dve pobede, Srbija, Njemačka, Australija i Angola po jednu, a Jordan je bez pobjede.

KAJSERI - Kadir Has Spor Salonu. Gledalaca: 3.500. Sudije: Huan Arteaga (Španija), Gerino Kuerbuk (Italija), Longšeng Kijao (Kina).

ARGENTINA: Skola 31, 9 sk, Priđoni 9, 7 as, Gonzales 2, Oberto (nije igrao zbog povrede), Gutijerez Huan, Sekeira 2, Delfino 7, 6 sk, 4 as, Kinteros, Gutijerez Leonardo 17, Mata, Jasen 4, 10 sk, Kameriks 2, 4 sk.

AUSTRALIJA: Martin, Mils 21, 5 as, Gibson 7, Ingles 22, 4 sk, 3 as, Njuli 5, Marković, Barlou, Vortington, Bejns, Andersen 2, Nislen 10, 10 sk, Marić 1 sk.

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC