• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević odveo Crnu Goru na EP

U prepunoj "Morači" Nikola Peković i drugovi slavili protiv Izraela 79:69 i kao pobjednici grupe A plasirali se na EP 2011.

 Vujošević odveo Crnu Goru na EP Izvor: MONDO

Košarkaška reprezentacija Crne Gore izborila je plasman na naredno prvenstvo Evrope! U odlučujućem meču grupe A, izabranici Duška Vujoševića u nedjelju uveče savladali su Izrael 79:69.

Do trijumfa u prepunoj "Morači", Crnogorci su došli poslije velike borbe. Pitanje pobjednika bilo je otvoreno sve do sredine posljednjeg kvartala kada se domaćin prvi put osjetnije odlijepio.

Početak susreta nije nagovještavao takav tok, pošto je crnogorski tim poveo u 3. minutu sa 8:0. Samo pet minuta kasnije, međutim, Izraelci su preokrenuli rezultat i stigli do prvog vođstva. Od tog trenutka, pa sve do finiša vodila se izjednačena borba u kojoj su češće u vođstvu bili gosti.

Domaćin je dobio prvu četvrtinu 24:20, ali je na startu drugog perioda viđena serija Izraelaca 6-0 za novi preokret nakon čega je usledio i beg na šest poena u 17. minutu ( 29:35), što je bila najveća prednost gostiju.

U 37. minutu, međutim, bilo je jasno da u "Morači" neće biti rezultatskog iznenađenja, pošto su Crnogorci prvi put poveli sa dvocifrenom razlikom (73:63), a ubrzo i sa rekordnih 75:63.

"Napravili smo veliki uspjeh. Crna Gora je konačno na košarkaškoj mapi Evrope. U ovom meču napravili smo odlučujući korak. Bilo je teško, nosila nas je velika želja, mada je činjenica da smo se malo i opustili nakon što smo saznali za poraz Bugarske koji je značio da smo se plasirali na Evropsko prvenstvo bez obzira na ishod ovog meča. Motivacija Izraela da ne pretrpi težak poraz koji bi ih doveo u lošu situaciju doprinio je ovakvom razvoju utakmice. Ali, sve u svemu, utisci su fantastični“, izjavio je selektor crnogorske reprezentacije Duško Vujošević.

Kormilar izraelskog tima Ajron Šrek nije djelovao nezadovoljno nakon utakmice jer je i njegova ekipa izborila plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Litvaniji.

"Uživali smo u odličnom meču dve dobre ekipe koje su se zasluženo plasirale na Evropsko prvenstvo. Prošle godine nakon prvih utakmica crnogorske selekcije procijenio sam da je riječ o sjajnom timu i to se u ovim kvalifikacijama i potvrdilo“, rekao je nakon meča izraelski selektor.

Crna Gora - Izrael 79:69 (24:20, 13:21, 19:16,21:12 )

CRNA GORA: Dašić 6, Jeretin 11, Šehović 5, Bjelica, Borisov, Golubović, Kuk 11, Vranješ 2, Drobnjak 5, Peković 19, Dragićević 20, Mihailović.

IZRAEL: Limonad, Ohajon 2, Naimi 8, Blutental 8, Prini 6, Kaspi 18, Burnštajn 5, Elijahu 18, Halperin 2, Rotbrat, Grin, Kokia 2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC