• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Teom je mnogo lakše

Reprezentacija Srbije odigrala je, vjerovatno, posljednju laku utakmicu na Svjetskom prvenstvu - 112:69 protiv Jordana.

 Sa Teom je mnogo lakše Izvor: MONDO

Miloš Teodosić vratio se u tim poslije dvije utakmice suspenzije i sa sedam poena i sedam asistencija, uglavnom u prvom poluvremenu, pokrenuo "orlove" ka sigurnoj pobjedi u meču trećeg kola A grupe.

Pred oko 2.500 gledalaca u Kajseriju, Srbija - Jordan 112:69 (33:20, 24:17, 26:11, 29:21)!

Srpska selekcija popravila je skor na 2-1, uoči odlučujućih mečeva prve faze, protiv Australije u srijedu (15.30) i Argentine u četvrtak (18.00).

Tada ćemo konačno biti kompletni, pošto je u ponedeljak i kapiten Nenad Krstić "odslužio" kaznu zbog učešća u tuči sa Grcima na Akropolis kupu.

Taj podatak sigurno će u nastavku turnira biti od daleko većeg značaja, nego korist od "uigravanja" ili "psihološko dizanje" zbog pobjede nad nedoraslim protivnikom. Ako u naredne dvije utakmice puleni Dušana Ivkovića ponove greške iz poraza od Njemačke, ovih "plus 43" ostaće puka statistika.

Nadajmo se da će iz dobrog učinka u ponedeljak proisteći bolje, standardnije partije Savanovića i Kešelja, koji su Jordanu ubacili po 21 poen. Kosta Perović stao je na 20, kao protiv Nijemaca, dok je Nemanja Bjelica postigao 12.

Kao protiv Angole, "orlovi" su koristili svaku priliku da poslije skoka u odbrani, ili greške Jordanaca, trče u kontre. Teodosić je sjajnim pasovima u prvim minutima razigrao Tepića, Bjelicu, Perovića... Poslije serije od 9:0 već sredinom uvodne četvrtine je na semaforu stajalo 19:7.

Kada je srpski tim stigao do 27:12 u osmom minutu, bilo je jasno da bodovi neće doći u pitanje, pa su "orlovi" povremeno upadali u "žute minute". Ne jednom, selektor Ivković je nervozno gestikulirao i zvao tajm-aute zbog lošeg skoka, lako primljenih poena ili bespotrebno izgubljenih lopti.



Treća četvrtina donijela je "šou-tajm" Savanovića (12p) i Perovića (10p), a u 30. minutu je bilo 82:45. Ipak, početkom posljednje dionice, opet su se srpski košarkaši "smorili", Jordan napravio seriju od 5:0, a Ivković pozvao minut odmora.

U tom periodu smo vidjeli nesportski faul Markovića, tri sekunde dosuđene Veličkoviću, dva skoka u napadu Jordana i - kao vrhunac - koš Sobzokova na dodavanje Daglesa direktno iz auta, kroz reket "orlova" u kojem su nepomično stajali Mačvan, Veličković i Bjelica.

Iz traljave igre, malo-pomalo je Srbija opet došla do visokog intenziteta odbrane, kontranapada, maštovitih asistencija i efektnih pogodaka, prije svih Kešelja. Tako su utakmicu završili na visokoj noti...

Srbija je za dva poena ubacila čak 72 odsto šuteva, a i trojke su, uglavnom, ulazile (10/19). Ono što mora da zabrine i što predstavlja potvrdu teze o dekoncentraciji, jesu 15 ofanzivnih skokova Jordana!

SRBIJA: Teodosić 7 (7as), Tepić 7, Rašić 6 (8as), Paunić 5, Bjelica 12 (6sk), Marković 1, Savanović 21 (7sk), Kešelj 21, Perović 20 (6sk), Veličković 8, Mačvan 4 (4as).

JORDAN: Alnažar, Rajt 5, Abas 15 (5sk), Alavadi 8, Hadrab, Sobzokov 9 (6sk), Dagles 19 (4as), Alsus, Zagab 2, Alhaš 5, Husein, Idais 6 (7sk).

(MONDO, foto: FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC