• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komšijski derbi pripao Slovencima

"I dalje smo slovenske mušterije", objavio je hrvatski sajt Index, nakon poraza nacionalnog tima od Slovenije na SP u Turskoj.

 Komšijski derbi pripao Slovencima Izvor: MONDO

Slovenci su i poslije 15 godina ostali neporaženi od Hrvata na velikim takmičenjima. U utakmici trećeg kola B grupe - 91:84 (16:18, 23:26, 26:15, 26:25).

Hrvatska je šutirala trojke 11/20, ali nije izdržala dalekometnu paljbu protivnika u prvom poluvremenu, kao ni opterećenost centara Tomića, Andrića i Žorića prekršajima.

Pogledajte FOTO-GALERIJU iz Istanbula!

Spoljna linija "zmajčeka" - Lakovič, Dragić, Udrih i Nahbar - u drugom poluvremenu je postigla 36 od 52 poena svog tima. Kada se tome dodaju ukupno tri trojke Slokara i Zupana, jasno je kako su izabranici Memija Bećirovića stigli do pobjede.

Preokret Slovenaca dogodio se u trećoj četvrtini, a posljednji trzaj Hrvata početkom četvrte dionice, kada su Popović, Tomas i Ukić vezali četiri trojke za vođstvo 71:69. Međutim, Zupan je pogodio trojku, a Slovenija odgovorila serijom od 11:0, kojom je četiri minuta prije kraja riješila pitanje pobjednika.

Uroš Slokar i Jaka Lakovič postigli su 15, a Goran Dragić 14 poena, dok je poraženi sastav predvodio Roko Leni Ukić sa 20 koševa. Marko Tomas i Marko Popović ubacili su po 17.

U zavisnosti od plasmana u svojoj grupi, Srbija bi u osmini finala mogla da se sastane sa nekom od ove dvije reprezentacije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC