• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TURSKA: Nismo više grešni!

Mada to u potpunosti ne odgovara istini, može se reći da Svjetsko prvenstvo u Turskoj za Srbiju zaista počinje u srijedu, poslije dana pauze.

 MONDO TURSKA: Nismo više grešni! Izvor: MONDO

Sedamnaest časova poslije sirene koja je označila kraj utakmice sa Njemačkom, u kojoj su Srbi poslije 50 minuta velike borbe promašili pobjedu, duel sa Jordanom došao je kao premija za srpski nacionalni tim.

Upoznavanje sa Teodosićem, završeno je sa 112 poena u košu "Džordanaca", čiji je selektor Mario Palma prije utakmice uzalud molio srpske novinare u Hotelu Hilton, da kod Dušana Ivkovića izdejstvuju pomilovanje.

"Platićemo za sve", rekao nam je zloslutno Palma i onda u svojim kariranim bermudama ušao u autobus koji je vozio ka Dvorani Kadir Has.

Pomilovanja nije bilo - 112:69, uz 21 poen Duška Savanovića i Marka Kešelja, odnosno 20 Koste Perovića.

Ipak, u centru pažnje bio je povratnik u tim poslije dva meča suspenzije zbog pesničenja u Atini, Miloš Teodosić. Nekoliko minuta prve četvrtine bilo je dovoljno da Teo pokaže šta zna i koliko znači, bez obzira na zbunjenost protivnika sa druge strane.

Sedam poena, sedam asistencija... Dosta za početak.

"Tea ste vidjeli danas i koliko nam znači njegova lucidnost... Uz njega i Krstića siguran sam da ćemo u naredna dva meča, a i kasnije, prikazati mnogo bolju igru nego protiv Njemačke", naglasio je Mačvan koliko je odsustvo kapitena i njegovog zamjenika bilo krucijalno za poraz u nedelju.

Nije utakmica sa Jordanom bila premija samo zbog toga što je došla nepun dan poslije neočekivanog i (mada to neće svi da priznaju) bolnog poraza od Njemačke. Dobro je što smo te borbene, rastom limitirane momke preslišali, a da smo ujedno svi skupa izdržali treći meč suspenzije za kapitena Nenada Krstića.

Već u srijedu protiv Aleksa Marića, Dejvida Andersena i Meta Nilsena imaćemo dvojicu vrhunskih centara u postavi, a potom će Krstić i Perović napasti Luisa Skolu, Fabrisija Oberta (ukoliko se oporavi od trovanja), Huana Gutijereza, Federika Kameriksa...

Zamislite samo koliko bi kazna od strane FIBA imala uticaja na srpski plasman u Grupi A da je raspored bio nešto drugačiji. Uf...

Mada to u potpunosti ne odgovara istini, može se reći da Svjetsko prvenstvo u Turskoj za Srbiju zaista počinje u srijedu, poslije dana pauze.

Utakmica sa Jordanom bila je posljednja "laka", jer poslije Australije i Argentine dolazi osmina finala, a tu lako ne postoji. Ustvari, postoji, ali se "lako" takođe piše i "doviđenja".

"U principu je bitno samo da ne budemo četvrti, jer ćemo tada ići na Amerikance", rekao je Krstić, koji kaže da ga tri meča na tribinama nisu deprimirala, već da spas pronalazi u treningu i da se psihički sprema za povratak.

Sa dvije pobede i porazom, utiscima i poukama, ponekim iskrivljenim prstom, ali i dozom iskustva, momci Dušana Ivkovića dočekuju srijedu kada igraju možda i najvažniji meč u prvoj fazi. Pobjeda nad Australijom znači da Srbija u osminu finala neće ući sa četvrte pozicije u Grupi A, tj. da protivnik neće biti (za sada) moćna ekipa Sjedinjenih Američkih Država.

"Sigurno najvažniji meč je ovaj sa Australijom", nema dilemu Novica Veličković, koji je takođe srećan što je Srbija konačno kompletna.

Poraz od Ozija, iako ne bi značio i katastrofu, mogao bi da utjera vodu u uši mladom timu, kojem potom možda ni svo iskustvo svijeta (čitaj Dušan Ivković) ne bi pomoglo, naročito što će morati da se vade protiv prokleto iskusne Argentine. A, oni Srbima još pamte 2002. godinu i ukoliko u četvrtak odu na doručak kao sigurno prvi u grupi, poslije ručka neće biti nezainteresovani da ih pobijede.

Tek, onako, radi reda...

Ali, ni tim Australijancima, pa ni Argentincima neće biti svejedno. Nemaju pojma šta ih čeka, jer na turniru još nisu mogli da vide kako Srbi igraju sa dvanaestoricom. Kako Teo asistira Krletu. Kako tempo lomi protivnika kada Duda dodatno smanji minutažu igračima i ubrza rotaciju.

Kako igra vicešampion Evrope...

Jedva čekam srijedu!

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC