• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Ovako se vraćamo korijenima

"Nadam se da ćemo ispuniti obećanje, a to je da ćemo unaprijediti igru u odnosu na Poljsku. Da li će to biti dovoljno za medalju - vidjećemo".

 Ivković: Ovako se vraćamo korijenima Izvor: MONDO

Bilo je onih, koji su Srbiju poslije 50 razlike protiv Angole, nervirali rečenicama tipa "Previše je ovo..."

Ali, ispade da su bili u pravu...

Poslije 94:44, reprezentativcima Srbije sutradan protiv Njemačke ništa, ali ništa nije polazilo za rukom.

Stoga, ovih 112:69 protiv Jordana u trećem kolu Grupe A djeluje sasvim "ok". Plus, u utorak je slobodan dan za sve u Kajseriju, pa tako i srpski selektor Dušan Ivković ima dovoljno vremena da opusti igrače i pripremi ih za mnogo važan duel sa Australijom.

Poslije meča sa Jordanom, Duda je bio vidno zadovoljan. Čak, srećan... Igra ga je podsjetila na "vraćanje korijenima".

"Dobili smo zasluženo, pokazali smo raskošan talenat i stil igre na kojem radimo dvije godine, kako bismo vratili srpsku košarku korijenima. Trudimo se da igramo najmodernije u ovom trenutku. Nadam se da ćemo ispuniti obećanje dato javnosti, a to je da ćemo unaprijediti igru u odnosu na Poljsku. Da li će to biti dovoljno za medalju - vidjećemo. Nismo pod imperativom", rekao je Ivković.

"Utakmice kao što su ove protiv Jordana ili Angole su nas možda vratile korak nazad u smislu takmičarskog duha i stila. Ipak, poslije dana odmora, dolazi nam Australija, protiv koje ćemo konačno imati kompletan tim".

O Teodosiću?

"Velika je prednost što je Teodosić igrao i vodio tim, jer je on najbolji plejmejker Evrope", kratko je, ali glasno selektor pohvalio Tea.

Ivković kaže da zgusnut raspored utakmica pravi problem selektorima i igračima da se odmore, pripreme, treniraju, skautiraju... A, pritom održe fizičku spremu na gornjoj granici.

"Orlovi" često treniraju na dan utakmice.

"Mi svaki četvrti dan, bez obzira na napore prethodne večeri, ulazimo u teretanu da obnovimo snagu i održimo nivo fizičke kondicije. U utorak je slobodan dan, ali ćemo imati trening popodne, kao i na dan utakmice (sa Australijom) u devet ujutru...".

O Australiji?

"Gledao sam ih protiv Argentine... Mnogo njihovih igrača poznajem, a neke sam i trenirao. Imam utisak da se još čeka njihov bum, da je pitanje vremena kada će da eksplodiraju", govorio je Ivković ne znajući da je u tom trenutku, na terenu dvorane, Australija "drala" Njemačku sa 30 poena razlike.

Dobro je pa su eksplodirali danas...

A, da ne eksplodiraju ponovo u srijedu potrebno je?

"Prije svega zaustaviti njihovu jako dobru centarsku liniju, koja je najkvalitetniji dio tima. Tu su Nilsen, Andersen, Marić... Igraju dobro, ali su ih Argentinci izvaćarili na caku. Dugo rade zajedno, bili su svjetski prvaci kao juniori, stoga moramo da budemo maksimalno koncentrisani".

Za kraj, selektor je poručio:

"Bićemo spremniji nego u meču sa Nijemcima".

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC