• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagla i Nijemci od sjaja do bijede

Australija deklasirala potpuno indisponirane Nijemce - 78:43 - i poslije trećeg kola A grupe se izjednačila na tabeli sa Srbijom.

 Jagla i Nijemci od sjaja do bijede Izvor: MONDO

Pogađali su Nijemci svašta u nedelju protiv reprezentacije Srbije, ali su dan kasnije pokazali da to nije bilo njihovo realno, već najbolje moguće izdanje u ovom trenutku.

Košarkaši Australije i selektor Bret Braun očito su izvukli pouke iz grešaka koje su pravili "orlovi", od početka su dobro "nagazili" po gasu i iskoristili katastrofalno šutersko veče protivnika - 78:43 (19:7, 19:13, 24:11, 16:12).

Na putu do negativnog rekorda turnira - Angola je poražena od Srbije sa 44:94, a Obala Slonovače od Turske sa 47:86 - izabranici Dirka Bauermana su iz igre pogodili samo 26 odsto šuteva!

Na kraju prve četvrtine, imali su šut 20 odsto i pet izgubljenih lopti, dok su "kenguri" lako rješavali kontranapade i pokazali zavidnu preciznost van linije od 6,25 metara (ukupno 12/26).

Dovoljno je reći da je Njemačka "zaprijetila" kada je u 27. minutu smanjila na 50:30! Na to su Mils, Vortington i Barlou uzvratili trojkama i brzo je prednost otišla na 59:30... Minut i 20 sekundi prije kraja, Australija je imala skoro duplo više poena na svom kontu - 78:40.

Patrik Mils je u redovima pobjednika zabilježio 16 poena i sedam asistencija, a Aleks Marić 15 poena. Kod Nijemaca je sa 11 najefikasniji bio Robin Bencing, dok je "srpski zet" Jan Hendrik Jagla zaustavljen na dva poena - poslije 22 u košu "orlova"!

Srbija i Australija imaju skor 2-1 i u srijedu će ishod njihovog duela značajno odrediti raspored u vrhu tabele. Njemačka (1-2) će istog dana sa Angolom igrati ključni meč za plasman u osminu finala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC