• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUNDOBASKET: 6 reprezentacija prošlo, 6 već ispalo

Autor mondo.rs

Poslije drugog kola Mundobasketa u grupama A, B, C i D ostale su još samo dvije dileme vezane za plasman u narednu fazu.

Reprezentacije Poljske, Argentine, Rusije, Španije, Srbije i Italije plasirale su se u drugu grupnu fazu Svjetskog kupa u Kini, pošto su u prva dva kola ostvarile stoprocentan učinak.

Poljska i Španija već znaju da će u novoj grupi startovati sa skorom 1-0, pošto su pobijedile obje ekipe koje su kandidati da im se priključe u 16 najboljih.

U A grupi će uz Poljake proći pobjednik meča Kina - Venecuela, dok "crvena furija" u C grupi mirno čeka ishod utakmice Portoriko - Tunis.

To su, dakle, mečevi u kojima je ulog opstanak u borbi za najviši plasman (poraženi idu u razigravanje od 17. do 32. mesta), dok će se dueli Argentina - Rusija u grupi B i Srbija - Italija u grupi D voditi za prvo mjesto i bolju početnu poziciju u drugoj fazi.

Podsjećamo da će se rezultati tih utakmica računati u novim grupama, iz kojih takođe dvije od četiri ekipe prolaze u četvrtfinale.

Od reprezentacija koje su ispale najviše može da žali Iran, koji je u prvom kolu ispustio 19 poena prednosti protiv Portorika.

Nigerija je s obzirom na solidan individualni kvalitet mogla da odigra mnogo bolje.

"Na papiru" 0-2 iz duela sa Rusima i Argentincima nije tragedija, ali pošto su ih mnogi smatrali potencijalnim prijatnim iznenađenjem, čak i kandidatom za četvrtfinale, onda se može reći da su Aminu, Okogi i drugovi - podbacili.

Obala Slonovače, Južna Koreja, Angola i Filipini objektivno nisu ni imali šta da traže...

Utorak je dan za utakmice drugog kola u grupi E.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC