• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TURSKA: I Srbi kapitena za igru imaju!

Kapiten na tribinama, to vam je kao Ferari u garaži. Svi znaju da ga imate, ali vas niko nije vidio šta sa njim umijete.

 MONDO TURSKA: I Srbi kapitena za igru imaju! Izvor: MONDO

E, pa vrijeme je da Srbija izvede svoj najbolji vozni park na teren Dvorane Kadir Has u Kajseriju.

Poslije Miloša Teodosića, koji je atinske grijehe okajao u nedelju poslije poraza od Njemačke i potom zaigrao u ponedeljak, kada u srijedu bude počeo malo je reći važan duel sa Australijom, u dresu sa brojem “12” na raspolaganju Srbi će imati i Nenada Krstića.

Vrijeme je da Srbija pokaže šta umije sa dvanaestoricom.

No, prije priče o onome što slijedi, osvrnimo se još jednom, posljednji put, na ono što je bilo. A, bilo je da smo Tea i Krleta gledali kako na tribinama grickaju bilo sjemenke (protiv Angole), bilo nokte (protiv Njemačke).

Kako si preživio dramu sa Nijemcima?

"Teško je bilo... I Teo i ja smo bili nervozni, drugi produžetak skoro da nisam ni gledao koliko me je drmala nervoza... Ne sjećam se ni šta je bilo, mogu da se sjetim samo posljednjih pet, šest sekundi. Baš smo teško preživjeli, ali naša uloga je tada bila da bodrimo ekipu i znali smo da je ipak onima koji su igrali poraz najteže pao", pričao nam je Nenad Krstić u ponedeljak, posljednjeg dana suspenzije za njega.

"Ipak, rekao sam im da tim porazom ne umanjujemo svoje šanse, jer i da smo dobili Nijemce, morali bismo opet da pobijedimo Jordan i makar jednu od utakmica sa Australijom i Argentinom, tako da rezultatski gledano poraz od Njemačke nije bio smak svijeta", računao je Krstić i na kraju pojasnio da je mnogo bitnije ne biti četvrti, nego biti prvi.

"U principu je bitno samo da ne budemo četvrti, jer ćemo tada ići na Amerikance", rekao je Krstić.

Kada smo mu predočili da bi sa druge ili treće pozicije u grupi možda vrlo brzo mogli da se ukrstimo sa Špancima (u zavisnosti gdje oni završe), Krle je glatko rekao:

"Mi se ne plašimo Španaca, pravo da ti kažem".

OK, razumjeli smo. Znači samo ne Ameri?

"Jedino, eto ti Amerikanci su stvarno superiorni, što na turniru, što tokom pripremnog perioda, kada su pokazali da su za klasu bolji od svih. Ovo ostalo? Mislim da možemo da dobijemo, čak i Španiju", procijenio je Krstić.

Da sumiramo, Amerikanci su prvi faoriti?

"Trenutno jesu prvi favoriti, ali vidjećemo kako će se snaći u tim utakmicama u nokaut sistemu, kada bude malo tvrđe i kada budu igrali protiv jačih evropskih selekcija. Kako trenutno igraju, to je zaista impresivno".

Ispostavilo se da je već te večeri, u trećem kolu, Brazil imao šut za pobjedu protiv SAD i da je samo sreća spasila Drim tim poraza, a potom i produžetka u kojem ko zna šta bi bilo. Brazil je ostatku svijeta dokazao da Durant, Rouz, Bilaps, Odom i ostali nisu nedodirljivi.

Iako za razliku od nekih prethodnih timova SAD na Svjetskim prvenstvima djeluju kao prava ekipa, ne grupa?

"To je malo i do trenera, jer Križevski je napravio dobar sistem. Igraju brzo, bez klasične petice i imaju Duranta koji je predvodnik te generacije. Igram dvije godine sa njim i znam kakav je karakter. On želi da pobijedi i na treningu, a kamoli na Svjetskom prvenstvu. Tako razmišljaju i ostali igrači i imam samo riječi hvale za njih".

Nemoguće da je sve tako savršeno u vezi sa njima?

"Jedina mana im je neiskustvo u igranju ovakvih turnira", kaže naš jedini NBA igrač u reprezentaciji.

Da li te "svrbe prsti" dok drugi igraju, a ti gledaš?

"Ne, ne toliko... Evo jutros sam odradio trening, više kondocioni, nego šuterski. Više bih volio da sam igrao, ali pomirio sam se činjenicom da neću igrati tri utakmice, koncentrisao se, pripremio da prije svega psihički pravilno uđem u tu četvrtu utakmicu", kaže kapiten Srbije i dodaje:

"Nisam ni u kakvoj depresiji, situacija je takva kakva je i gledam da iz ove uloge posmatrača pomognem timu koliko god mogu, a već protiv Australije eto me na terenu", pričao je Krstić prije duela sa Jordanom.

Ono što je pred Srbima su Australija i Argentina, a potom ko zna. Naredna dva protivnika ističu se snažnim i kvalitetnim centrima. Biće prvo pa muško… Kosta i ti protiv australijskih snagatora na čelu sa Aleksom Marićem? Već sljedećeg dana na redu su Skola, Oberto, Gutijerez, Kameriks…

"Biće teško pod koševima i sa Australijom i Argentinom. Biće teško i Kosti i meni, pogotovo što smo samo nas dvojica ostali, ali siguran sam da imamo kvalitet da izdržimo te duele i vjerujem da bi oni trebalo više da se pripreme za nas nego mi za njih", samouvjeren je Krstić.

Iz ugla jednog košarkaša, Kajseri umije da bude prokleto dosadan grad. Kako Krstić provodi vrijeme kada nema treninga, koji dođe kao neka vrsta nagrade?

"Mi nismo ni bili u gradu, pogotovo zbog te situacije sa suspenzijom, pa sad i taj poraz. Trudimo se da što više vremena provodimo odmarajući se. Mi smo ovde da igramo košarku i budemo maksimalno koncentrisani. Iskreno ja sam jednom izašao da se prošetam i vidim da nema ništa specijalno, tako da nismo ništa propustili", kaže Krstić, koji poput ostalih vrijeme provodi u sobi i lobiju Hotela Hilton.

Sobu u hotelu, Krstić dijeli sa Milenkom Tepićem, momkom koji je promašio šut za pobjedu protiv Nijemaca. Nema sumnje da je kapiten znao kako da ohrabri cimera iste večeri…

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC