• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

#MONDOBASKET: Kreće rasplet, napred Srbija

Autor mondo.rs

Jedna grupa druge faze takmičenja već je popunjena, u drugoj "fali" jedan tim, a "fale" i bodovi, koje "orlovi" od 13.30 moraju da zasluže pobedom nad Italijom. Pratite #Mondobasket na našem portalu.

 Mundobasket 2019 Srbija Italija najava Izvor: MONDO

Nedugo nakon što su u utorak na našem portalu objavljene nove epizode "Šeste lične" sa Mićom Berićem i #Mondobasketa sa THCF ekipom u studiju, a Miloš Vujaković debitovao među gostima-kolumnistima na našem portalu...

...sa drugog kraja planete stigao je i prvi izveštaj našeg reportera, Mladena Šolaka.

Na ovaj ili onaj način, utakmica između Srbija i Italije u kojoj je ulog prvo mesto u Grupi D i skor 1-0 na tabeli Grupe J, bila je jedna od centralnih tema na adresi mondo.rs, na kojoj vas ove srede očekuje još jedan "live" multimedijalni prenos iz Fošana sa svakako najvažnije utakmice "orlova" na turniru do sada.

Da li će sastav selektora Aleksandara Đorđevića i treći put ovog leta savladati "azure" i poneti dva boda u Vuhan na sudar sa reprezentacijom Španije i još jednom ekipom iz Grupe C, saznaćemo uskoro kada lopta bude podbačena u poslednjoj utakmici našeg tima u "Međunarodnom sportskom i kulturnom centru" u Fošanu.

U dvorani će biti i naš reporter, a utakmicu možete pratiti UŽIVO na našem portalu i aplikaciji.

Pre toga, od 10.30, Portoriko i Tunis odlučiće u međusobnom duelu o tome ko će uz Špance na "ukrštanje" sa Srbijom i Italijom, nakon čega je za očekivati da "furija" protiv Irana zabeleži i treću pobedu u grupi i upiše skor 1-0 pred nastavak takmičenja u Vuhanu.

Danas će biti odigran još jedan "do or die" meč na zatvaranju prve faze takmičenja i to onaj između Kine i Venecuele od 14 časova, u kom će domaćini #Mondobasketa morati da pobede kako bi izbegli neprijatnu borbu za plasman od 17. do 32. mesta.

U "B" ligu i pre poslednjeg kola prve runde otišli su Obala Slonovače, Nigerija, Južna Koreja, Iran, Angola, Filipini, Japan, Crna Gora, Nemačka, Jordan, Kanada i Senega, a danas i sutra ostaje da im se pridruži još po tim iz grupa A, C, E i F.

Navijače širom planete svakako će zanimati ona druga borba, za plasman od 16. do 1. mesta, za koju će od prilične važnosti biti ishod duela između Rusije i Argentine za prvo mesto u Grupi B, odnosno prve bodove u Grupi I, u kojoj već čeka Poljska.

Upravo to su timovi sa kojima bi "orlovi" mogli da se sastanu u četvrtfinalu.

DRUGA FAZA

Grupa I (Fošan): Poljska, A2, Rusija, Argentina

Grupa J (Vuhan): Španija, C2, Srbija, Italija

Grupa K (Šenžen): SAD, E2, Brazil, F2

Grupa L (Nanking): Francuska, Dominikanska Republika, Litvanija, Australija

TV PROGRAM

09.30 / RTS / Angola - Filipini
10.00 / SK1 / Obala Slonovače - Poljska
13.30 / RTS / Srbija - Italija
14.00 / SK2 / Venecuela - Kina
14.30 / RTS / Rusija - Argentina
14.30 / SK1 / Španija - Iran

Juče, u utorak, imali smo prilično uzbudljiv dan u Kini, koji je obeležio "triler" meč Sjedinjenih Država i Turske, u kom je favorit na volšeban način izbegao poraz, ali nije izbegao povredu Džejsona Tejtuma i kritike trenera Grega Popoviča.

Posle duela Amerikanaca i Turaka, s pravom, sve je manje onih koji zaziru od sudara sa aktuelnim šampionima sveta.

Njima nikako neće biti lako da se probiju do završnice kroz polovinu žreba u kojoj su i Brazil, Grčka, Francuska, Litvanija, Australija...

Na donjoj strani "kostura" bili su i Nemci, koji su sa trojicom NBA košarkaša nekako završili u razigravanju za 17. mesto, što bi uz dramatičnu pobedu Brazila nad Grčkom trebalo da posluži kao opomena svima koji su olako shvatili uvodnu fazu takmičenja na prvom ikada #Mondobasketu sa 32 učesnika.

Kada su u pitanju borbe za medalje, ovaj broj biće prepolovnjen u sredu i četvrtak, a već u petak naše "orlove" očekuje i prvi nastup u "Gimnaziji Vuhan", a potom se ka Pekingu ide na dva načina - pobednici preko Šangaja, drugoplasnirani preko Donguana.

Put "orlova" ka povratku u finale #Mondobasketa pratite uz naš portal, goste, kolumniste i reportere, a dopisivanjem taga #mondobasket na društvenim mrežama pomoći ćete nam u komentarisanju utakmica u našoj i ostalim grupama.

Da li će sastav selektora Aleksandara Đorđevića i treći put ovog leta savladati "azure" i poneti dva boda u Vuhan na sudar sa reprezentacijom Španije i još jednom ekipom iz Grupe C, saznaćemo uskoro kada lopta bude podbačena u poslednjoj utakmici našeg tima u "Međunarodnom sportskom i kulturnom centru" u Fošanu.
U dvorani će biti i naš reporter, a utakmicu možete pratiti UŽIVO na našem portalu i aplikaciji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC