• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Vratićemo Tepića u život

"Slažem se da je Tepić igrao slabije, ali mi moramo da ga vratimo u život. Cijela ekipa radi na tome - i na utakmicama i van njih".

 Ivković: Vratićemo Tepića u život  Izvor: MONDO

Za Srbiju je osmina finala, bez pretjerivanja, počela već u srijedu uveče.

Tako su svi doživjeli činjenicu da bi srpska reprezentacija, u slučaju poraza od Australije, lako mogla da završi kao četvrta u Grupi A i onda u prvoj "nokaut" rundi odmjeri snage sa SAD.

Niko nije rekao da u tom meču ne bi imali šanse za pobjedu, ali niko nije rekao ni da to želi.

U nezgodnoj situaciji, Srbija je pobijedila Australiju u četvrtom kolu, tako da svakako neće igrati protiv "Drim tima". Sa kim će, sada je manje bitno…

U više navrata, Srbija koja je prvi put igrala u kompletnom sastavu, sa Nenadom Krstićem, nije uspjela da "slomi" otpor neugodnog protivnika, tako da je bilo napeto u posljednjoj četvrtini.

"Na ovom meču imali smo cilj da spriječimo tranziciju i pod košem zaustavimo snagu Marića i Andersena. Prvo smo uspjeli djelimično, a drugo 100 odsto i tu je bio ključ pobjede", prokomentarisao je Dušan Ivković tešku, iscrpljujuću borbu sa Ozijima, koju ne oslikava konačan rezultat (94:79).

"Utakmica je bila jako teška. Australija je veoma dobar tim i cijenim njihov projekat. Vidjeli smo nove momente ove večeri, jer smo imali više od 35 šuteva za tri poena, naspram 31 za dva, što je malo čudno", priznao je Ivković da ga je "rafal" njegovih izabranika za tri poena pomalo iznenadio.

"Međutim, čak 16 izgubljenih lopti smo pokrili ekstremno dobrim ofanzivnim skokom. Ostvarili smo pobjedu i čestitam igračima, jer nije lako dati 94 poena Australiji. Sada smo se definitivno kvalifikovali za drugu rundu".

Selektor Srbije je dodao da je meč protiv Argentine u četvrtak prilika da ovi igrači odmjere snage sa jednim velikim timom.

"Za razliku od fudbala, ovdje se igra svaki dan i nemamo mnogo prilika za odmor i pripremu. Imamo šansu da igramo protiv velikog tima, olimpijskog šampiona, čiji bi igrači trebalo da budu na zalasku, ali očigledno nije tako. Trougao tima čine Priđoni, Delfino i Skola, koji igraju deset godina zajedno i ne moraju da komuniciraju da bi se razumjeli. Na 'četvorci' imaju Gutijereza, odličnog šutera. On je sa 17 poena preokrenuo utakmicu sa Australijom", iznio je svoje zaključke Ivković.

U meču protiv Australije nije uvodio Ivana Paunića, dok je Milenka Tepića početkom posljednje četvrtine definitivno povukao na klupu, kada je vidio da tom srčanom momku malo šta polazi za rukom i ove večeri.

"Slažem se sa vama da je Tepić igrao slabije, ali mi moramo da ga vratimo u život, jer ovo je timski sport. Cijela ekipa radi na tome - i na utakmicama i van njih", poručio je Ivković.

Sjetite se igrača, koji kada odigraju dobro, kažu da to nije važno, već da je bitno da Srbija pobjeđuje. Isto bi moralo da važi i za one koji nemaju svoj dan, koji uporno traže formu.

Važno je da je Srbija pobijedila i da nastavi da pobjeđuje.

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC