• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mundobasket traje a Grci već žele turnir pred OI

Autor mondo.rs

Predsednik Košarkaškog saveza Grčke Jorgos Vasilakopulos izjavio da ta država želi da bude domaćin jednog od četiri turnira čiji će pobednici obezbediti nastup na Igrama u Tokiju sledeće godine

 Grci-zele-organizaciju-kvalifikacionog-kosarkaskog-turnira-za-Olimpijske-igre-2020 Izvor: MN PRESS

Košarkaši Grčke završili su takmičenje na Svetskom kupu u Kini na razočaravajućem 11. mestu, ali već razmišljaju o budućnosti.

Okrenuli su se Olimpijskim igrama u Tokiju, koje su na programu sledeće godine, i kvalifikacijama u kojima će učestvovati.

Oni će se boriti na jednom od četiri kvalifikaciona turnira koji će biti organizovani u julu sledeće godine, a plasman na Olimpijske igre obezbediće samo pobednici.

Grci su već sada potvrdili da će se prijaviti za organizaciju jednog od tih turnira.

"Ne samo da želimo da se prijavimo za organizaciju jednog od kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre, već smo izračunali i visinu budžeta koji je potreban za to i uskoro počinjemo pregovore sa državnim organima po tom pitanju", rekao je za dnevnik "Ta Nea" Jorgos Vasilakopulos, predsednik Košarkaškog saveza Grčke.

"Dokazali smo se kao federacija uprkos finansijskoj krizi u kojoj se nalazi Grčka. Mi smo i dalje sposobni da budemo domaćini velikih košarkaških događaja koji mogu da donesu koristi i našoj zemlji", dodao je Vasilakopulos.

Kvalifikacioni olimpijski turniri će na različitim krajevima planete biti odigrani od 6. do 12. jula, a pravo učešća ima 16 najbolje plasiranih ekipa na tekućem Svetskom prvenstvu u Kini koje nisu obezbedile plasman na Igre u Tokiju.

Srbija, koja će kao i Grčka kroz kvalifikacije pokušati da obezbedi mesto u Tokiju 2020. godine, bila je organizator takvog turnira pred Igre u Riju 2016. u Beogradu, i na taj način je izborila plasman na Olimpijske igre.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC