• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TURSKA: Da li će Hrvati birati Srbiju?

Kada se u četvrtak budu zagrijavali za međusobni duel, košarkaši Brazila i Hrvatske hipotetički će moći da biraju protivnika u osmini finala.

 MONDO TURSKA: Da li će Hrvati birati Srbiju? Izvor: MONDO

I dalje to mogu da budu Argentina ili Srbija, ali pošto srpska reprezentacije svoj duel sa "gaučosima" za prvo mjesto u Grupi A igra sa početkom u 18 časova, potencijalni protivnici "orlova" u prvoj nokaut rundi imaće tu prednost da i namjerno izgube, ukoliko u tome budu vidjeli svoju priliku.

Ovo ovako napisano zaista djeluje nesportski, ali neka vas to ne zavara, istorija nas je učila da su se protivnici često birali. Sjetite se samo prošle godine na EP, kada se cijela Francuska u nevjerici uhvatila za glavu kada je Nando Do Kolo uz zvuk sirene pogodio koš Grčke.

Francuzi su pobjedom za protivnika u četvrtinalu dobili Španiju i izgubili, a Grci "izvukli" Tursku, eliminisali je i kasnije osvojili bronzu.

Dakle, pobjednik duela Argentina – Srbija igraće protiv poraženog iz meča Brazil – Hrvatska.

I obrnuto.

Postoji opcija da u četvrtak uveče dobijemo dva velika lokalna derbija: Argentina – Brazil i Srbija – Hrvatska, odnosno da u Istanbulu u borbi za četvrtfinale koplja ukrste evropske i južnoameričke ekipe.

Porazom od Angole u srijedu u četvrtom kolu Grupe A, Njemačka je sama sebe eliminisala sa Mundobasketa i mogući plasman Srbije u zavisnosti od ishoda meča sa Argentinom svela na dvije mogućnosti.

Tako će u prvom susretu Grupe A u četvrtak, Australija i Angola igrati za treće mjesto. Ko bude poražen - u osmini finala igraće sa uveliko pobjednicima Grupe B, Amerikancima. Bolji su susretu Australija – Angola ide na Sloveniju, koja je u srijedu uveče pobijedila Brazil i osigurala drugo mjesto.

Ukoliko Srbija bude bila prva u Grupi A, a kasnije u osmini finala izbori pobedu bilo nad Brazilom, bilo nad Hrvatskom, za protivnika u četvrtfinalu imaće boljeg iz susreta drugog u Grupi D (što će po svemu sudeći biti Francuska) i trećeg u Grupi C.

U četvrtak će u direktnom duelu Grci i Rusi odlučiti ko će biti drugi, a ko treći u Grupi C, gdje je pobjednik već poznat i zove se Turska.

Ukoliko Srbija ipak bude druga, ponovo će za protivnika u osmini finala imati Brazil ili Hrvatsku, ali će kasnije u četvrfinalu ukrstiti sa pobjednikom Grupe D, Litvanijom ili najvjerovatnije Portorikom.

Naizgled, djeluje da bi "orlovima" više odgovaralo da siđu u donji dio žrijeba i sa druge pozicije krenu ka polufinalu preko Litvanije, ali nije tako, jer se u toj polovini žrijeba već nalazi selekcija SAD.

Zanimljivo, ukoliko Francuzi u četvrtak dobiju Novi Zeland i zadrže drugo mjesto u grupi ispred Španije, tada će svjetski šampioni Španci takođe biti u donjem dijelu žreba i pobjedom u osmini finala išli bi direktno na Ameriku!

Drugim riječima, Srbija neće protiv Argentine igrati samo za prvo mjesto u grupi, već i za plasman u gornji dio žrijeba, gdje su potencijalni protivnici u polufinalu Turci ili Slovenci.

Ipak, istina je da smo otišli predaleko u ovoj kalkulaciji i da je za Srbiju najvažnija utakmica sa Argentinom, a potom i osmina finala.

Brazil ili Hrvatska, nije pretjerano važno.

GRUPA A:

TABELA: Argentina 4-0, Srbija 3-1, Australija 2-2, Angola 2-2, Nemačka 1-3, Jordan 0-4.

PAROVI POSLEDNJEG KOLA (četvrtak): Angola - Australija 15.30, Argentina - Srbija 18.00, Jordan - Nemačka 20.30.

GRUPA B:


TABELA: SAD 4-0, Slovenija 3-1, Brazil 2-2, Hrvatska 2-2, Iran 1-3, Tunis 0-4.

PAROVI POSLEDNJEG KOLA (četvrtak): SAD - Tunis 15.30, Slovenija - Iran 18.00, Brazil - Hrvatska 20.30.

GRUPA C:


TABELA: Turska 4-0, Grčka 3-1, Rusija 3-1, Portoriko 1-3, Kina 1-3, Obala Slonovače 0-4.

PAROVI POSLEDNJEG KOLA (četvrtak): Portoriko - Obala Slonovače 15.00, Grčka - Rusija 17.30, Turska - Kina 20.00.

GRUPA D:

TABELA: Litvanija 4-0, Francuska 3-1, Španija 2-2, Novi Zeland 2-2, Liban 1-3, Kanada 0-4.

PAROVI POSLEDNJEG KOLA (četvrtak): Španija - Kanada 15.00, Liban - Litvanija 17.30, Novi Zeland - Francuska.

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC