• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TURSKA: Tresi, Teo!

I poslije uloge "meč-vinera" protiv Australije, Miloš Teodosić ostao je dosljedan u insistiranju da priča samo o igri tima, ne o svojoj.

 MONDO TURSKA: Tresi, Teo! Izvor: MONDO

Krenimo redom...

Vodimo 51:39 i uđemo u seriju grešaka, Australija smanji na 52:45, a Teo "tresne" trojku.

Taman vratimo prednost, pa izgubimo loptu, Aleks Marić nam zakuca svom snagom za 74:69, a Teo "tresne" trojku.

I onda ono najvažnije... Bred Njuli istrči kontru, sudije sviraju Novici Veličkoviću faul u napadu, na drugoj strani Met Nilsen pogodi trojku i smanji na 81:78... a Teo "tresne" trojku!

I ne samo to.

U trenutku kada su nam se pogotkom Nilsena, dva minuta prije kraja, Australijanci približili na svega "minus 3", Miloš Teodosić postigao je trojku, u narednom napadu protivnika izdejstvovao faul Patrika Milsa i rutinski pogodio dva slobodna bacanja za 86:78.

Za desetak sekundi, srpski plejmejker riješio je meč, jer se od njegove serije protivnik nije oporavio. Već u narednom napadu, obezglavljeni Oziji izgubili su loptu, tačnije presjekao ju je Aleksandar Rašić i Srbija je ušla u posljednji minut bez frke i panike.

Na kraju - 94:79 za Srbiju, uz podatak da je od trojke Nilsena, Australija postigla jedan poen za 120 sekundi.

Pored imena Miloša Teodosića na kraju utakmice stajalo je 19 poena (5/12 za tri), tri skoka, tri asistencije, tri izgubljene i dvije ukradene lopte. No, u igrača utakmice nije ga promovisao broj poena, već trenuci u kojima ih je postizao.

"Odigrali smo kvalitetnu utakmicu i pokazali karakter. Bilo je neizvjesno, jer Australija igra čvrstu košarku koja nama možda ne odgovara u najvećoj mjeri, ali smo uspjeli da izađemo na kraj sa njima i srećni smo zbog toga. Ovo bi trebalo što prije da zaboravimo i da se odmah okrenemo Argentini, koja nas čeka u utakmici za prvo mjesto u grupi", rekao je Teodosić.

I protiv Jordana i protiv Australije pokazao je da ga suspenzija od dva meča na startu SP nije izbacila iz ritma, da mu je samopouzdanje ostalo visoko i da je zadržao onu košarkašku drskost, koja ga je uvijek krasila.

Ipak, ostao je dosljedan u insistiranju da priča samo o timskoj igri, ne svojoj.

On već razmišlja o četvrtku i duelu sa Argentinom.

"Nadamo se prvom mjestu. Radi se o veoma iskusnoj ekipi, sa dosta igrača koji imaju mnogo jakih utakmica u rukama".

Teu se nije dopala spekulacija oko toga da li će Argentina igrati u najjačem sastavu, zbog problema sa povredama i dijarejom, koji su zadesili dio ekipe.

"Uvijek gledamo tuđe probleme, umjesto da mislimo na nas same… Ne treba da nas zanima ko će da igra ili ne, da li će biti u najjačem sastavu. Neka izađu kompletni".

"Kada su kompletni, oni jesu prvi favoriti u našoj grupi, ali naš stručni štab će da odradi skauting i prenese nam instrukcije, a mi ćemo uraditi sve da se pripremimo za utakmicu".

Za kraj je poručio:

"Borićemo se do kraja kao i uvijek".

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC