• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španija - košarkaška VELESILA: Osvojili 4 medalje!

Autor mondo.rs

Njihove košarkaške selekcije dominirale su terenima od kadeta do seniora. Imaju samo jedan poraz - i to u borbi za medalju!

Nevjerovatno ljeto za špansku košarku!

"Crvena furija" je u finalu Mundobasketa u Kini ubjedljivo pobijedila Argentinu (95:75) i bez poraza se popela na najviše postolje, osvojivši tako drugu zlatnu medalju na ovom takmičenju u istoriji, obje u ovom vijeku...

Prezentovali su najbolju košarku, igrali taktički disciplinovano, a njihovi glavni igrači preuzeli su odgovornost u ključnim momentima i pokazali srce.

Briljirali su MVP turnira Riki Rubio, i veteran Mark Gasol, dok su standardno imali podršku i u Serhiju Ljulju, Rudiju Fernandezu, Viktoru Klaveru, braći Ernangomez, Pau Ribasu i Pjeru Orioli, koji su očigledno bili motivisani i da pokažu svima da su ih "prerano otpisali iz borbe za zlato".

Pobjedom nad Argentincima, nastavili su fantastične uspjehe španske košarke ovog ljeta, gdje su dominirali u svim starosnim kategorijama!

Vjerovali ili ne, muške košarkaške selekcije Španije ovog ljeta zbirno imaju učinak od 28 pobjeda i samo JEDAN poraz, a i to je bilo u borbi za medalju!

Španija je osvojila Svjetsko prvenstvo za seniore, kao i Evropsko prvenstvo za igrače do 16 i 18 godina, sve sa maksimalnim učinkom, dok im je jedino zlato izmaklo na Eurobasketu za igrače do 20 godina, gdje ih je pobedio domaćin Izrael.

Poređenja radi, ovo ljeto za mušku košarkašku reprezentaciju Srbije je bilo vrlo loše.

Ispostavlja se da je peto mjesto za seniorsku reprezentaciju na Mundobasketu u Kini bio i NAJVEĆI uspjeh Srbije, pošto je selekcija do 16 godina bila sedmoplasirana na EP, ona do 18 je bila deseta na EP, dok su najlošiji bili mladi košarkaši (U20) koji su ispali u "B" diviziju.

To se inače nikada nije desilo u istoriji košarkaške reprezentacije, tako da je jasno da je potrebno pronaći rješenje da se "orlovi" i "orlići" izdignu u narednim godinama.

Špancima, kapa dole!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC