• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvoje se "svađalo", treći iskoristio!

Reprezentacija Kine plasirala se u osminu finala SP - trojkom Portorikanca Uertasa sekund prije kraja meča sa Obalom Slonovače!

 Dvoje se "svađalo", treći iskoristio! Izvor: MONDO

Nevjerovatna završnica u Ankari u četvrtak popodne. Igrala su dva tima, a košem uoči posljednjeg zvuka sirene profitirala je treća.

Obala Slonovače pobijedila je Portoriko rezultatom 88:79 (19:14, 20:19, 25:26, 24:20), ali uprkos velikom iznenađenju nije zadržala šansu da se plasira u dalje takmičenje.

Da David Uertas 0,8 sekundi prije kraja nije postigao trojku, beznačajnu za svoj tim, Kina bi za prolaz u osminu finala morala da pobijedi Tursku. Ovako, Ji Đijanlijan i ekipa sigurno idu dalje, pošto će se u slučaju njihovog poraza formirati "trougao" u kojem će oni imati najbolju koš-razliku.

Kina (1-3), Obala Slonovače (1-4) i Portoriko (1-4) zabilježili su po jednu pobjedu u međusobnim susretima, s tim da Kina ima koš-razliku "plus dva", a njeni rivali po "minus jedan"!

U osmini finala, u utorak, čeka ih pobjednik D grupe, a već se zna da je to Litvanija.

Portoriku je bio dovoljan i poraz do pet poena razlike, međutim, malo ko je pretpostavljao da će reprezentacija velike tradicije i solidnog kvaliteta uopšte izgubiti od autsajdera. Ali to je Mundobasket - jedne večeri izgubiš "tijesno" od najboljeg tima u grupi (Turske), a za manje od 24 časa te "sačeka" najslabiji i iskoristi umor, dekoncentraciju, slab dan...

Slično se dogodilo i Njemačkoj u A grupi, koja je pobijedila Srbiju i namučila Argentinu, ali nije dobila ključnu utakmicu - protiv Angole.

Portoriko je poslije početnog vođstva "slonova" od 11 poena razlike uspio da uhvati priključak i u 33. minutu povede sa 67:66. Od tog trenutka su ponovo pali, Obala Slonovače u 40. minutu je dva puta imala potrebnih "plus 12" i na kraju ipak ostala "kratka".

Zanimljivo je da propuštena šansa nije teško pala navijačima afričke selekcije, koji su na tribinama razdragano igrali i pozdravljali svoje košarkaše... Njima je i jedna pobjeda na Mundobasketu sasvim dovoljna!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC