• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savan: Ko može sa Argentinom, može sa svima!

"Ako me pitate šta je bolje, ne postoji to. U osmini finala su sve opasne ekipe. Treba razmišljati o našoj igri, a ne toliko o protivniku".

 Savan: Ko može sa Argentinom, može sa svima! Izvor: MONDO

Jednim potezom, jednim izbačajem, jednom trojkom, Duško Savanović apsolutno je opravdao svoje prisustvo u reprezentaciji Srbije na SP u Turskoj.

Sve i da prije toga ništa nije uradio, a itekako jeste!

U trenucima kada se svima stegla jabučica u grlu, kada je protivnik bio u naletu, Savanović je pogodio i praktično riješio stvari... Na 77:77, svega 38 sekundi prije kraja, ušla je u obruč lopta izbačena iz ruku momka, koji je možda bio i malo potcijenjen u trenucima kada mu se ime našlo na konačnom spisku putnika za Tursku.

Na kraju: Argentina - Srbija 82:84. Srbija je prva u Grupi A!

Na komplimente za prikazano, Savanović je uzvratio:

"Hvala! Da li možda imam zaliske", pitao je namještajući inače neurednu frizuru.

Protiv "gaučosa" nije se radilo samo o plasmanu i rivalu u osmini finala, već i o tome koja će ekipa sa dodatnom dozom samopouzdanja i energije u avion za Istanbul, na nokaut fazu.

"Jeste ogromna pobjeda za nas, jer smo pokazali da smo sposobni da odigramo dobro u velikoj utakmici, protiv Argentine, ekipe koja je i na papiru, a i na terenu, u krugu najboljih. Kotira se kao najbolja ekipa u svijetu", podsjetio je Savanović koga je Srbija pobijedila u četvrtak uveče u posljednjem, petom kolu Grupe A.

"Iskusna su ekipa, koja je odlično pripremljena. Pokazali smo da, ako možemo sa njima da odigramo dobro, onda možemo i sa svima ostalima", optimista je krilni centar.

Savanović je uprkos pojačanoj potrošnji energije u odbrani za "prljavim" protivnikom sačuvao mirnoću u napadu, za 19 poena (6/9 za dva, 2/5 za tri), pet skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte!

Bio je najefikasniji u timu Srbije.

Znajući da neće o sebi da govori, odnosno da će nas "odjaviti" sa odgovorom tipa: "Važno je da je ekipa pobijedila", što na kraju i jeste istina, prešli smo na ono što slijedi. A, to je osmina finala.

Pošto su u trenutku kada su  davali izjave, Hrvati i Brazilci tek izlazili na zagrijavanje, nijedan reprezentativac Srbije nije mogao da govori o konkretnom protivniku u prvoj nokaut rundi. No, izgleda da to i nije toliko bitno...

Bar ne za Savanovića, mada su i ostali isticali da je sasvim svejedno.

"Ako me pitate šta je bolje, ne postoji to. U osmini finala su sve opasne ekipe. Treba razmišljati o našoj igri, a ne toliko o protivniku", rekao je.

Ipak, ako bude Hrvatska, očekuje se neki poseban naboj?

"Ne znam na šta aludirate. Ipak smo mi prijatelji, znamo se iz mlađih selekcija. Ja lično sam u dobrim odnosima sa 90 odsto njihovih igrača, jer se poznajemo dugo. Rivaliteta će biti sa svima, nebitno da li je to Hrvatska ili Azerbejdžan", rezonovao je Savanović.

U Kajseriju smo završili kao prvi, sa četiri pobjede i jednim porazom. U petak se selimo u Istanbul, gdje ćemo već u subotu od 17.00 igrati protiv... Vjerujemo im da nije bitno!

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC