• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grci "pobjegli" od Amera, ne i od Španaca

Dva iznenađenja u mečevima grupa C i D potpuno promijenila projektovani izgled "kostura" SP. Posao je, na papiru, otežan i Srbiji.

 Grci "pobjegli" od Amera, ne i od Španaca Izvor: MONDO

Derbi meč osmine finala Svjetskog prvenstva u Turskoj, svakako će biti okršaj Španija - Grčka, u subotu od 20 časova.

Špance je na drugo mjesto u grupi D lansirala iznenađujuća pobjeda Novog Zelanda nad Francuskom (82:70), dok su Grci pali na treće mjesto grupe C, izgubivši od Rusije rezultatom 73:69.

Španija i Grčka sastale bi se i da su rezultati posljednjeg kola došli u skladu sa očekivanjima. Poslije prvog iznenađenja (Grčka) izgledalo je da od toga neće biti ništa, ali je drugo iznenađenje (Novi Zeland) u određenoj mjeri poništilo efekat prvog!

Ipak će igrati Španija - Grčka, ali sada smješteni na potpuno drugoj strani "kostura"! Umjesto da pobjednik tog meča u četvrtfinalu ide na Amerikance - koji prije toga igraju sa Angolom - ići će na pobjednika meča Srbija - Hrvatska!

Podsjetimo da su Grci prošle godine na Evropskom prvenstvu izgubili od Francuske posljednji meč druge faze, pa su u četvrtfinalu, umjesto sa silnom Španijom (kasnijim šampionom), igrali sa Turskom.

Da li je moguće da im se ista stvar dogodila na dva velika takmičenja zaredom, nenamjerno?

Grci, dakle, nisu uspjeli da izbegnu Špance, ali jesu Amerikance. Ostaje nam samo da se nadamo da će zažaliti svi koji su - ako jesu - za budućeg protivnika željeli Srbiju!

Španci su, inače, zauzeli drugo mjesto pošto su imali najbolju koš-razliku u krugu ekipa sa skorom 3-2. "Crvena furija" ima +11, Novi Zeland -6, a Francuska -5.

Novi Zeland je potisnuo "trikolore" na četvrto mjesto trojkom Tomasa Aberkrombija 20 sekundi prije kraja. Prethodno je Kirk Peni pogodio trojku uz dodatno slobodno bacanje (faulirao ga Nikola Batum), dok je Batum bio neprecizan uz zvuk sirene...

Francusku u osmini finala čeka težak posao, protiv domaćina Turske, koja za sada nema nijedan poraz, dok će Novi Zeland protiv Rusije imati realnu šansu da se probije u četvrtfinale.

Popularne "Tol blekse" sa klupe već nekoliko godina predvodi srpski stručnjak Nenad Vučinić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC