• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapičić: Ne razmišljam o Dudinim nasljednicima

Ako Olimpijakos ne bude pravio probleme, Duda Ivković ostaje selektor, indirektno najavio predsjednik KSS Dragan Kapičić.

 Kapičić: Ne razmišljam o Dudinim nasljednicima Izvor: MONDO

Još od dana kada je Dušan Ivković potpisao ugovor sa Olimpijakosom i postao trener pirejskog kluba, otvorene su spekulacije oko toga da li će ostati na klupi Srbije po završetku Svjetskog prvenstva u Turskoj.

Odnosno, da li će završiti započeti projekat i odvesti orlove na krajnju destinaciju, Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Cijela priča, zbog zdrave atmosfere u reprezentaciji i višeg cilja – uspjeha u Turskoj, stavljena je ad akta, ali da li predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić razmišlja o mogućim Ivkovićevim nasljednicima, kako se kraj Mundobasketa približava?

“Opcija da Ivković bude selektor i angažovan u klubu je otvorena. Ipak, tu je Olimpijakos, koji će sigurno insistirati da se Duda maksimalno posveti svom poslu u Atini. Na njemu je da odluči i vidi da li može da radi na dva mjesta”, rekao je Kapičić novinarima u Hotelu “Hilton” u Kajseriju.

“Što se tiče drugih rješenja, nisam razmišljao. Ko zna, možda čak i ne budem tu kad to bude odlučivalo”, nagovijestio je Kapičić da postoji mogućnost da on ne bude predsjednik Saveza kada, odnosno ako, bude birao novi selektor.

Ipak, ovog puta nije želio duže da ulazi u tu priču.

Ekipa i rezultat u Turskoj su najvažniji dok takmičenje traje, a kasnije će na red doći i druge teme, po svemu sudeći.

“Sudeći po prvoj fazi takmičenja, vjerujem da možemo daleko da doguramo. Smatram da imamo kvalitet za polufinale, a onda je sve otvoreno. Sem Amerikanaca niko nije dominatan, ali ni oni nisu bez mane. U svakom slučaju vidan je napredak u odnosu na Poljsku”, rekao je Kapičić, koji se osvrnuo i na Kongres FIBA.

Na tom sastanku, koji će biti održan u Istanbulu u petak, 3. septembra, postoji mogućnost da na dnevni red bude stavljeno pitanje Kosova, tj. mogućeg njegovog uključenja u FIBA.

“Kosovo pokušava da njihovu želju za učlanjenjem predstavi kao sportsku, a ne političku problematiku. Već su u nekoliko navrata slali pisma na adresu FIBA i FIBA Evropa i to potencirali. Ipak, prema važećim pravilima, dok zemlja ne dobije stolicu u Ujedinjenom nacijama, ne može da bude primljena u FIBA”, podsjetio je Kapičić.

On je generalno nezadovoljan radom FIBA. Najblaže rečeno.

“Katastrofa je kako se funkcioniše FIBA Evropa i FIBA svijet, jer ne mogu da nam pomognu iz njihovih fondova. Ne daju ništa, a samo nas deru”, istakao Kapičić.

(Izvještač MONDA iz Turske Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC